29.5.2012 15:15

Στη Χίο για μία ημέρα

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΧΙΟ 100 ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

 
O Δήμος Χίου σε συνέχεια των προσπαθειών του, για προβολή του νησιού στην Τουρκία, την προσεχή Παρασκευή 1η Ιουνίου 2012 θα υποδεχθεί στην πόλη μας, 100 Τούρκους μαθητές από σχολεία της Σμύρνης με τους εκπαιδευτικούς τους.
 
    Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται, στο πλαίσιο υλοποίησης της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας, μεταξύ Δήμου Χίου και Επιμελητηρίου Σμύρνης, σε συνεργασία με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας  με απώτερο σκοπό την προώθηση συνεργασιών και ανταλλαγών σε εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και τουριστικό επίπεδο.
 
 
    Το πρόγραμμα της επίσκεψης, περιλαμβάνει ημερήσια περιήγηση σε αξιοθέατα στο κέντρο και περιμετρικά της πόλης καθώς και γνωριμία και από κοινού δράσεις με σχολεία της Χίου.  
 
 
Πρόγραμμα Επίσκεψης Τούρκων μαθητών στη Χίο την Παρασκευή 1/6/12
 
9.30 π.μ. Αναχώρηση από Τσεσμέ
10.20 π.μ. Άφιξη στη Χίο υποδοχή
10.30-11.15 Μετάβαση προς Δημαρχείο Χίου μέσω Λεωφ. Αιγαίου (παραλιακή Οδός), Μητροπόλεως, Απλωταριάς
11.15 π.μ.-11.45 Άφιξη στο Δημαρχείο Χίου-Υποδοχή καλωσόρισμα από το Δήμαρχο
11.45-12.20 Επίσκεψη στην Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου – Video προβολή με θέμα τη μαστίχα.
12.20-13.10 Επίσκεψη στην Αγορά της Χίου
13.10 Αναχώρηση για Μουσικό Σχολείο στα Θυμιανά
13.20 Άφιξη σε Μουσικό Σχολείο, υποδοχή, μουσικοχορευτική εκδήλωση
14.00-15.00 Γεύμα στο Μουσικό Σχολείο.
15.00-16.30 Αναχώρηση για Κάμπο. Επίσκεψη στο Citrus και στο Αργέντικο.
16.30-17.45 Αναχώρηση για Καρφά, Υποδοχή, Καλωσόρισμα από το Ξενοδοχείο Golden Sand.
17.45-18.00 Επιστροφή στο λιμάνι (Τελωνείο)
18.30 Αναχώρηση για Τσεσμέ
Ευχαριστούμε θερμά την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου, το Citrus, το Αργέντικο, τον Όμιλο Επιχείρησεων Φεγγουδάκη, το Κέντρο Παράδοσης και Λαογραφίας «Νηρηίδες» και τα Μ.Μ.Ε. Χιακής και Πανελλαδικής Εμβέλειας.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζουμε στους: Διεύθυνση του Μουσικού Σχολείου Χίου Σύλλογο των Εκπαιδευτικών του Σχολείου, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Χίου, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου  Χίου, τις Διευθύνσεις Α´ θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χίου και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές και το Διδακτικό Προσωπικό των Σχολείων που συμμετέχουν στις συναντήσεις αυτές σε Χίο και Σμύρνη, τον κο Αναστάσιο Φούτσο, το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Χίου, την Τροχαία Χίου, τη Δημοτική Αστυνομία Χίου, τους Αντώνη & Γιάννη Παληό για την συμβολή τους στην προώθηση του μαθητικού τουρισμού με την Σμύρνη, το Ελληνικό Προξενείο στη Σμύρνη και το Επιμελητήριο Σμύρνης για τη Δωρεάν φιλοξενία των μαθητών της Χίου στη Σμύρνη.
Τέλος οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας που με την αφιλοκερδή τους συμβολή πραγματοποιείτε το παραπάνω πρόγραμμα. Οι εταιρείες αυτές είναι:  Η Ναυτιλιακή εταιρεία Ege Birlik, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χίου, το τουριστικό γραφείο Κανάρης tours, το διαφημιστικό γραφείο-τυπογραφείο Άλφα-Πι, το ζαχαροπλαστείο A la Creme, τα Super Market Key Food, το εστιατόριο Κάραβελ και τα Everest. 
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ