29.3.2012 9:47

Στη Χίο επίσχεση, στην υπόλοιπη Ελλάδα στάση εργασίας

ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΕΠΙ ΤΡΙΜΗΝΟ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ;

 

Την ώρα που στη Χίο το Νοσοκομείο τίθεται σε κατάσταση «εξυπηρέτησης των απολύτως αναγκαίων περιστατικών», στην υπόλοιπη χώρα οι κινητοποιήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού περιορίζονται σε απλές στάσεις εργασίας.

Όπως αναφέρουν ρεπορτάζ των αθηναϊκών Μέσων:

«Στάσεις εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη γιατροί και εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Αττικής και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 4ωρης στάσης που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα στο δημόσιο σύστημα υγείας. Οι γιατροί πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 11 και μισή το πρωί έως τις 3 και μισή μετά το μεσημέρι.
Στην κινητοποίηση συμμετέχει με πεντάωρη στάση εργασίας και το ΜΗ ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων όλης της χώρας.
Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων έχει εξαγγείλει πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα θα γίνει στις 12 στην πλατεία Μαβίλη. Προγραμματίζεται και πορεία προς το υπουργείο Υγείας.
Οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες αντιδρούν στις συγχωνεύσεις μονάδες και ζητούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.»

Άραγε στα μεγάλα νοσοκομεία της χώρας δεν καταγράφονται απώλειες στα εισοδήματα των εργαζομένων από τις περικοπές στις εφημερίες; Δεν υπάρχει τρίμηνη καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών; Γιατί αυτά δεν διεκδικούνται;
Γιατί οι χιώτες συνδικαλιστές γιατροί και νοσηλευτές ισχυρίζονται ότι σε … επανάσταση βρίσκεται ο χώρος των εργαζομένων στη δημόσια υγεία σε όλη την Ελλάδα; Γιατί επιλέγουν, με τη σκληρή στάση τους, να τιμωρήσουν τον ασθενή που προσβλέπει, σε οικονομικά δύσκολες συνθήκες, στη δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη;
Τέλος, γιατί ο ΣΙΝΟΧΙ σύρεται απ’ τις μόνιμα ακραίες επιλογές της ηγεσίας του ΣΕΣΝΟΧ; Δεν χρειάζονται απαντήσεις σε όσους θα δουν τις επόμενες μέρες τα προγραμματισμένα εδώ και μήνες χειρουργεία τους να αναβάλλονται; 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ