21.7.2015 12:21

Στη διάθεση των φορέων του Β. Αιγαίου τα γραφεία της Περιφέρειας στις Βρυξέλλες

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, απέστειλε σήμερα επιστολή σε Φορείς του Βορείου Αιγαίου, στην οποία παρουσιάζει τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η περιφερειακή αρχή προκειμένου να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και θέτει στη διάθεσή τους το γραφείο της Περιφέρειας που λειτουργεί στις Βρυξέλλες, ώστε να υποστηρίξει όποια συντονισμένη προσπάθεια συνεργασίας με ευρωπαϊκούς φορείς.

Ακολουθεί η επιστολή:

"Αγαπητοί πρόεδροι,

Η χώρα μας περνά μια απ’ τις χειρότερες οικονομικές κρίσεις στην ιστορία της. Μετά από 5 χρόνια σκληρών θυσιών και προσπαθειών από όλους μας -ιδιαίτερα από όσους ζούμε και εργαζόμαστε στην ακριτική νησιωτική Ελλάδα- βλέπουμε με θλίψη και απογοήτευση ότι μας ζητάνε να ξεκινήσουμε από την αρχή με νέα βάρη, νέες υποχρεώσεις και καμία πρόνοια για όσους ήδη βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση.

Ωστόσο η επιλογή μας είναι για άλλη μια φορά να στηρίξουμε τη χώρα μας. Εμείς στην δική μας περιφέρεια, με δραστηριότητα στον τουρισμό, αλλά και στις εξαγωγές ιδιαίτερα προϊόντων του πρωτογενούς τομέα, γνωρίζουμε καλά ότι η εμπιστοσύνη είναι το σημαντικότερο εργαλείο στις συναλλαγές μας εκτός της χώρας. Αυτή την εμπιστοσύνη θα διατηρήσουμε με όπλο την ποιότητα των υπηρεσιών και των αγαθών μας, την εργατικότητά μας και την συνεργασία.

Σε αυτή την προσπάθεια θέλω να γνωρίζετε ότι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στέκεται δίπλα σας με κάθε τρόπο.

Ήδη τις προηγούμενες μέρες βρίσκομαι σε αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με τους αναδόχους όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες και τα υπουργεία για να εξασφαλίσουμε την ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ που αποτελούν τη μοναδική αναπτυξιακή ανάσα αυτή την περίοδο και ολοκληρώνουν κρίσιμες υποδομές για την Περιφέρειά μας.

Επιπλέον κινούμαστε προς κάθε κατεύθυνση για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις συνεχώς αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές και την δυσκολία του κρατικού μηχανισμού και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ανταποκριθούν στις τεράστιες ανάγκες που συνεχώς δημιουργούνται. Κάνουμε παράλληλες ενέργειες τόσο προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και προς τα αρμόδια υπουργεία, ενώ αναζητούμε και εναλλακτικές χρηματοδοτήσεις για τις απαραίτητες υποδομές.

Τέλος προετοιμάζουμε με πυρετώδεις ρυθμούς το ΣΕΣ, το νέο ΕΣΠΑ, με έμφαση στις δράσεις εκείνες που εστιάζουν τόσο στους πλέον αδύναμους, όσο και στις παραγωγικές δυνάμεις των νησιών μας, τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τους αγρότες. Στόχος μας να ενισχύσουμε όσο μπορούμε την τοπική οικονομία και τις επιχειρήσεις και να προσφέρουμε δυνατότητες εναλλακτικής χρηματοδότησης.

Στην ίδια κατεύθυνση η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θέτει στη διάθεση των φορέων της Περιφέρειας το γραφείο της που λειτουργεί στις Βρυξέλλες ώστε να υποστηρίξει όποια συντονισμένη προσπάθεια συνεργασίας με ευρωπαϊκούς φορείς και επιχειρήσεις. Το γραφείο μας είναι σε θέση να προσφέρει τεχνογνωσία, πληροφορίες, αλλά και να φιλοξενήσει συναντήσεις στο χώρο του, εφόσον κάτι τέτοιο χρειαστεί.

Στις πιο δύσκολες στιγμές, μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να βγούμε από την κρίση και να φέρουμε ξανά στη χώρα μας αλλά και στον τόπο μας τη χαμένη ευημερία και το χαμόγελο".

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ