17.2.2016 13:00

Στη Βουλή το θέμα των ζημιωμένων από την «ΑΣΠΙΣ Πρόνοια»

Ερώτηση στον Υπουργό Οικονομικών με θέμα τους ζημιωθέντες από την «ΑΣΠΙΣ Πρόνοια» και την «Commercial Value» κατέθεσε ο Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης.

Στην ερώτηση ο Βουλευτής ζητάει εξηγήσεις για το σχέδιο της Κυβέρνησης, την εξέλιξη της εκκαθάρισης, τις ενέργειες που έχουν γίνει, τον εκτιμώμενο χρόνο αποζημίωσης και το εκτιμώμενο ύψος του ποσοστού αναπλήρωσης.

« Επτά χρόνια μετά την ανάκληση της λειτουργίας της ασφαλιστικής εταιρείας και παρά τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα, τα προβλήματα  παραμένουν ανεπίλυτα.

Χιλιάδες κάτοχοι ασφαλιστικών συμβολαίων να κάνουν ανακοπές μέσω δικηγορικών γραφείων και να υποβάλλονται σε νέες αναίτιες οικονομικές επιβαρύνσεις. Παράγοντες της ασφαλιστικής αγοράς που παρακολουθούν το συγκεκριμένο ζήτημα αναφέρουν ακόμα ότι αν η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων χάσουν οριστικά και ολοκληρωτικά τα χρήματα τους, τότε ο ασφαλιστικός κλάδος στη χώρα μας θα δεχθεί ένα ακόμα ισχυρότατο πλήγμα», αναφέρει ο κ. Μηταράκης και ρωτά τον Υπουργό:

1)    Προτίθεται η Κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα και ουσιαστικά προς κάθε δημόσια αρχή και Υπηρεσία προκειμένου να δοθεί δίκαιη λύση στα αιτήματα των δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων – ζημιωθέντων της ΑΣΠΙΣ και της Commercial Value;
2)    Ποια είναι η εξέλιξη της εκκαθάρισης, ποιες ενέργειες έχουν γίνει, πότε θα αποζημιωθούν οι ζημιωθέντες ασφαλισμένοι και ποιο το εκτιμώμενο ύψος του ποσοστού αναπλήρωσης;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ