12.3.2015 12:56

Στη Βουλή το θέμα της απόλυσης των έξι ιατρών του ΠΕΔΥ Χίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

Στα έδρανα του Κοινοβουλίου μεταφέρθηκε η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο ΠΕΔΥ Χίου μετά την απόλυση των 6 ιατρών που υπηρετούσαν εκεί, με τον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αν. Μιχαηλίδη να καταθέτει σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. 

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη δεδομένου ότι από 2/3/2015, μετά την απομάκρυνση των έξι γιατρών, το ΠΕΔΥ Χίου υπολειτουργεί και έχουν μείνει ακάλυπτοι δεκάδες πολίτες που είχαν προγραμματισμένα ραντεβού, καθώς και ότι αυτή τη στιγμή υπηρετούν μόλις τέσσερις μόνιμοι γιατροί, ένας εκ των οποίων είναι αποσπασμένος και εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, ερωτά τον Υπουργό σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προχωρήσει ούτως ώστε να στελεχωθεί επαρκώς το ΠΕΔΥ.

Ταυτόχρονα, καλεί το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση της εργασίας των έξι ιατρών για το διάστημα από 10/6/2014 και έως 2/3/2015 και να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ούτως ώστε να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ