24.7.2014 13:01

Στη Βουλή οι θιγόμενοι από το Γενικό Πολεοδομικό σχέδιο της Χίου

ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗ

Αναφορά με θέμα τις προτεινόμενες τροποποιήσεις στην πρόταση σχεδίου νόμου  του ΥΠΕΚΑ «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις» της επιστολής του «Συλλόγου Θιγομένων Ιδιοκτητών από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Χίου», κατέθεσε ο βουλευτής Χίου Στ. Κάρμαντζης.

 

Οι προτάσεις αφορούν σε μειώσεις των ποσοστών εισφορών αναλόγως με τα μειωμένα πολεοδομικά σταθερότυπα για τις νησιωτικές περιοχές, σε ρυθμίσεις για τους κοινόχρηστους χώρους,στις διαδικασίες καταβολής εισφορών, στην εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων για τις εισφορές σε γη και χρήμα, σε ρυθμίσεις που αφορούν  ακίνητα σε προστατευόμενες ζώνες, σε ρυθμίσεις προγενέστερων εισφορών γης και τέλος στην πρόταση η διαδικασία έκδοσης ρυμοτομικών σχεδίων να προβλέπει τη  σχετική γνωμοδότηση εκ μέρους των ενδιαφερόμενων συλλόγων ιδιοκτητών, πολιτιστικών σωματείων και επαγγελματικών επιμελητηρίων.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ