8.7.2015 10:59

Στη Βουλή μέσω του ΚΚΕ η ακτοπλοϊκή σύνδεση του Βορείου Αιγαίου

Σημαντική επίκαιρη ερώτηση  με αποδέκτη τον Υπ. Ναυτιλίας και με θέμα την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με τη Βόρειο Ελλάδα κατέθεσε ο Βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Τάσσος,.

Όπως σημειώνει ο κ. Τασσος: «Τα δρομολόγια αυτά, μπορεί να βολεύουν τις πλοιοκτήτριες εταιρείες αλλά δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στους επιβάτες, δεδομένου ότι πολλές εκατοντάδες παιδιά από το Β. Αιγαίο σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη και συνεπώς υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία τόσο τα ίδια όταν θέλουν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους, όσο και οι δικοί τους όταν τα επισκέπτονται στη Θεσσαλονίκη. Είναι όλοι υποχρεωμένοι να υφίστανται την ταλαιπωρία της επιπλέον μεταφοράς από Καβάλα προς Θεσσαλονίκη.

Για τον ίδιο λόγο, σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται και στους επισκέπτες των νησιών από Θεσσαλονίκη καθώς και στις αυξημένες εμπορικές συναλλαγές των νησιών με τη Β. Ελλάδα.

Τα δρομολόγια αυτά πραγματοποιούνται από το πλοίο "Μύκονος" της “Hellenic Seaways” και από το "Ρόδος" της "Blue Star". Και οι δύο εταιρίες εισπράττουν, εκτός από τα πανάκριβα εισιτήρια των επιβατών, των αυτοκινήτων και των εμπορευμάτων και σημαντική κρατική επιχορήγηση.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, ποια μέτρα θα λάβει για να δρομολογηθούν πλοία ασφαλή και σύγχρονα με φθηνό εισιτήριο, που θα εγγυώνται την απρόσκοπτη, τακτική, σταθερή και μόνιμη σύνδεση, τριακόσιες εξήντα πέντε μέρες το χρόνο, των νησιών του Β. Αιγαίου με τη Βόρειο Ελλάδα συμπεριλαμβανόμενου και του λιμανιού της Θεσσαλονίκης από το οποίο αυτή τη στιγμή είναι αποκομμένα».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ