28.1.2013 14:30

Στη Βουλή με Ερώτηση Κουίκ η υπόθεση της Λ. Βαρκάρη

ΑΙΧΜΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗ ΑΦΗΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛ.

Για «προσχεδιασμένη συγκάλυψη» του υπουργείου στην υπόθεση της οφθαλμίατρου του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου κάνει λόγο σε Ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ, επαναφέροντας το θέμα στη Βουλή και μάλιστα βασιζόμενος σε πρόσφατο δημοσίευμα του «π». 
«Πολλαπλά δημοσιεύματα μεταφέρουν την αίσθηση ότι στην υπόθεση της οφθαλμιάτρου του  «Σκυλιτσείου» για τα πλαστά πιστοποιητικά  τυφλότητας υπήρχε προσχεδιασμένη διοικητική συγκάλυψη, την οποία επιχειρείτε να αποτινάξετε ως αρμόδιος Υπουργός Υγείας, με αρκετή χρονική καθυστέρηση.
Υπενθυμίζω ότι με δική σας εντολή διατάχθηκε διοικητικός  έλεγχος προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες κάθε εμπλεκόμενου προσώπου αναφορικά με την καθυστέρηση  άσκησης πειθαρχικού ελέγχου  κατά της Λ. Βαρκάρη, η οποία δημόσια  αποδέχθηκε ότι σε αρκετές περιπτώσεις πιστοποιητικών τυφλότητας ενήργησε με κοινωνικά και όχι ιατρικά κριτήρια. Παράγοντες του χώρου της  υγείας επισήμαιναν, ωστόσο, ότι πολύ δύσκολα θα εντοπισθούν ευθύνες, καθώς είναι σύνηθες οι συγκεκριμένες Επιτροπές να κωλυσιεργούν χρονικά στη λήψη αποφάσεων, με αρκετές ελλείψεις στην εκάστοτε σύνθεση τους», τονίζει στην Ερώτησή του ο κ. Κουίκ. 
«Η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών τυφλότητας, έληξε για εσάς;
Πώς θα πείσετε ότι δεν έληξε για εσάς και η πλήρης διερεύνηση του τρόπου διαχείρισης της άσκησης πειθαρχικού ελέγχου;
Σκοπεύετε να δώσετε στη δημοσιότητα τη πλήρη αιτιολογία για τη άπρακτη παρέλευση του προβλεπόμενου χρόνου εξέτασης της υπόθεσης, ποιοι συμμετείχαν σε αυτή τη μεθόδευση και ποιες επιπτώσεις θα υποστούν;
Θα επιβεβαιώσετε με την όλη στάση σας ότι είναι σύνηθες οι συγκεκριμένες
Επιτροπές Ελέγχου – Διερεύνησης να κωλυσιεργούν στη λήψη αποφάσεων, ώστε υποθέσεις να μπαίνουν ατιμωρητί στα συρτάρια;»
καταλήγει στην Ερώτησή του.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ