16.5.2013 16:14

Στη Βουλή η εκμετάλλευση των παραλιών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει με τη διαδικασία μεταβίβασης του δικαιώματος της χρήσης των κοινοχρήστων χώρων αιγιαλού, παραλίας, (με σύναψη μίσθωσης), σε ιδιώτες λόγω της καθυστέρησης από το αρμόδιο υπουργείο, τις αλλεπάλληλες εγκυκλίους και τα υπόλοιπα ευτράπελα που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο επενδυτές και Δήμο, καυτηριάζει σε ερώτηση του προς τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών ο Κ.Τριαντάφυλλος.
Ο Χιώτης βουλευτής, αφού σημειώνει ότι «Βρισκόμαστε στα μέσα Μαΐου και ακόμη δεν έχει διευθετηθεί το θέμα παραχώρησης των κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας της χώρας, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η έναρξη λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς αυτούς, παρά την έναρξη της τουριστικής περιόδου και τις υψηλές σχετικά θερμοκρασίες που επικρατούν στην χώρα. Την ίδια ώρα μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες περιμένουν να έχουν κάποιο εισόδημα από αυτήν την δραστηριότητα, και σήμερα είναι σε δυσχερή κατάσταση. Εξαιτίας δε της περιορισμένης χρονικής περιόδου της εκμετάλλευσης, το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών είναι μειωμένο, με αποτέλεσμα, το Δημόσιο και οι Δήμοι να στερούνται εσόδων και να μη δημιουργούνται χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλη την χώρα», ρωτά τα αρμόδια υπουργεία:
1.      Σε ποιους λόγους οφείλεται αυτή η μεγάλη χρονική καθυστέρηση και οι αλλεπάλληλες ΚΥΑ;
2.      Ποιος ο σχεδιασμός του Υπουργείου για να διορθωθεί άμεσα η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί;
3.      Εξετάζει το Υπουργείο το ενδεχόμενο, εξαιτίας της καθυστέρησης δημοπράτησης των κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας, να υπάρξει διεύρυνση του χρονικού ορίου, ώστε να καταστεί εφικτή άμεσα ή στο μέλλον η πιο οργανωμένη εκμετάλλευση αυτών των χώρων από τους ιδιώτες;

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ