27.8.2014 9:48

Στη Βουλή, εκτός νέου απροόπτου, οδεύει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Αντίστροφα φαίνεται να μετρά ο χρόνος για την κατάθεση στη Βουλή του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, όπως τουλάχιστον διαβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

«Όλα είναι υπό έλεγχο» δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μαξίμου, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, χωρίς πάντως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το τι τελικά συμφωνήθηκε σχετικά με το νομοσχέδιο.

Τη στήριξή της εξέφρασε και η ΔΙΣ σημειώνοντας μάλιστα ότι η Εκκλησία σέβεται τη διαφορετικότητα.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητά να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι γενοκτονίες σε βάρος των Ελλήνων Ποντίων και των Χριστιανών της Μικράς Ασίας.

Αναμένει, μάλιστα, την υλοποίηση της πρόσφατης διαβεβαίωσης του υπουργού Δικαιοσύνης προς αυτή την κατεύθυνση.

Η ανακοίνωση της ΔΙΣ
Σημειώνεται ότι τέσσερις μητροπολίτες, οι Πειραιώς Σεραφείμ, Γόρτυνος Ιερεμίας, Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ είχαν αποστείλει προ ημερών επιστολές στον πρωθυπουργό, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

«Ελπίζω να συνειδητοποιήσετε ότι, εμμένοντας στο άθλιο αυτό νομοθέτημα πωλείτε σε τιμή ευκαιρίας την ψυχή σας για μερικούς μήνες πρωθυπουργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, στην επιστολή του ο μητροπολίτης Πειραιώς, ενώ ο μητροπολίτης Γόρτυνος χαρακτήριζε το νομοσχέδιο «ελεεινό».

Πάντως, σε δημοσίευμα του Έθνους της Τετάρτης αναφέρεται ότι στην κυβέρνηση παραμένουν οι διαφωνίες για το αντιρατσιστικό, ιδιαίτερα στο ζήτημα του Συμφώνου Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει την επέκταση του Συμφώνου, ενώ το ΠΑΣΟΚ επιμένει στην ανάγκη να προωθηθεί και η συγκεκριμένη ρύθμιση.
Newsroom ΔΟΛ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ