2.11.2013 13:45

Στη Βουλή το ακτοπλοϊκό από τον ΣΥΡΙΖΑ

Κοινοβουλευτική συνέχεια στο πρόβλημα ακτοπλοϊκής εξυπηρέτησης των νησιών του Βορείου Αιγαίου δίνουν οι βουλευτές Λέσβου και Σάμου του ΣΥΡΙΖΑ και ο υπεύθυνος Ναυτιλίας, Θ. Δρίτσας.

«Το μοντέλο της ακτοπλοΐας που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα και το οποίο στηριζόταν στην ανάθεση στις ακτοπλοϊκές εταιρείες του σχεδιασμού και της λειτουργίας του δικτύου και στην ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων προβάλλουν κατά καιρούς εις βάρος των ναυτικών και της εξυπηρέτησης των νησιωτών είναι αδιέξοδο. Η παρέμβαση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου είναι απαραίτητη για την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων, της κοινωνικής συνοχής και της εθνικής ασφάλειας», επισημαίνουν και ρωτούν:  

  1. Ποιες είναι οι ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί το Υπουργείο ώστε να δοθεί μία σταθερή λύση για την ακτοπλοϊκή εξυπηρέτηση των νησιών του Βορείου Αιγαίου;
  2. Ποιες νομοθετικές και άλλες παρεμβάσεις σκοπεύει να κάνει το Υπουργείο για να μπορεί να ελέγχει και να καθορίζει τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας στα νησιά;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ