16.9.2014 15:18

Στη Βουλή το αίτημα των Καρδαμύλων

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΤΩΝ ΚΑΡΔΑΥΜΥΛΩΝ

Στον Υπουργό Υγείας διαβιβάστηκε έπειτα από παρέμβαση του Κ. Τριαντάφυλλου το ζήτημα της ανεπαρκούς στελέχωσης του Πολυδύναμου Ιατρείου των Καρδαμύλων που έχει σαν αποτέλεσμα την μετατροπή σε ένα απλό περιφερειακό ιατρείο.

Όπως σημειώνει προς τον Υπουργό ο Χιώτης Βουλευτής: «η πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας, ειδικά για τις νησιωτικές και τις δυσπρόσιτες περιοχές αποτελεί βασική προϋπόθεση επιβίωσης των κατοίκων των περιοχών αυτών. Στην βορειοανατολική πλευρά της Χίου, έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων, γιατί στο πολυδύναμο ιατρείο των Καρδαμύλων έχει απομείνει μόνο ένας ιατρός για περισσότερους από 2.500 κατοίκους, οι οποίοι υπερδιπλασιάζονται κατά τους θερινούς μήνες.

Είναι κατανοητό ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, τόσο για τον ιατρό, ο οποίος καλείται να επιτελέσει το καθήκον του σε δύσκολες συνθήκες, αλλά, κυρίως, για τους κατοίκους, ηλικιωμένους στην πλειοψηφία τους, οι οποίοι νιώθουν ανασφαλείς.

Στην επιστολή, η οποία υπογράφεται από τους συλλόγους της περιοχής περιγράφεται με λεπτομέρειες η κατάσταση, για την οποία πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση».

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ