7.4.2015 18:57

Στη Βουλγαρία το Χαλκειός

Τον καλοκαίρι στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών του χαλκείου φιλοξενήθηκε ένα συγκρότημα από τη Βουλγαρία. Ανταποδίδοντας αυτή την επίσκεψη, το Χαλκειός συμμετείχε σε αντίστοιχο φεστιβάλ στη Βουλγαρία το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε.

Την Κυριακή στην κεντρική Πλατεία του Dimitrovgrad της Βουλγαρίας   ο Μορφωτικός σύλλογος Χαλκειούς υπό την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Σαράντου Κωστίδη έλαβε μέρος στο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών με τίτλο «Η γιορτή των λουλουδιών».

Συμμετοχές υπήρχαν από αρκετές πόλεις της Βουλγαρίας, παρουσιάζοντας τους τοπικούς τους χορούς.

Ο σύλλογος του Χαλκειούς  παρουσίασε τοπικούς χορούς της Χίου όσο και χορούς από την υπόλοιπη Ελλάδα δίνοντας μια ξεχωριστή νότα στην εκδήλωση. Οι θεατές και οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση αγκάλιασαν το χιώτικο συγκρότημα, ενθουσιάστηκαν με τους χορού μας και το υποδέχθηκαν ένθερμα. «Οι Βούλγαροι προσέφεραν απλόχερα τη φιλοξενία τους και οι δύο λαοί χόρεψαν και τραγούδησαν μαζί ανταλλάσσοντας τον πολιτισμό τους και την κουλτούρα τους» σημείωσε ο κ. Κωστίδης σε δηλώσεις του στον «π».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ