6.11.2012 9:33

Στερείται μισθού απεργός και καταληψίας

ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ

Διπλό μήνυμα συμπαράστασης αλλά και αποφασιστικότητας ότι δε θα επιτρέψει να μετατραπεί ο Δήμος σε ξέφραγο αμπέλι απευθύνει με επιστολή του στο Σύλλογο Εργαζομένων ο Πολ. Λαμπρινούδης.
 
Στην επιστολή του χαιρετίζει μεν τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου αλλά απ’ την άλλη ξεκαθαρίζει ότι η απεργία ή η κατάληψη έχουν οικονομικές συνέπειες για όσους συμμετέχουν. Ο δήμαρχος για πρώτη φορά δημόσια διευκρινίζει ότι δεν είναι σύννομο να καταβάλλονται μισθοδοσίες σε απεργούς και καταληψίες, εμφανώς επηρεασμένος από την αγανάκτηση μεγάλου τμήματος της κοινωνίας απ’ την άτεγκτη στάση των συνδικαλιστών να μην επιτρέπουν να λειτουργήσουν το Ομήρειο ή οι Παιδικοί Σταθμοί.
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση Λαμπρινούδη αναφέρει:
«Ο Δήμος Χίου χαιρετίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις του κλάδου και συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων.
ΟΧΙ άλλες μειώσεις μισθών, ΟΧΙ άλλους περιορισμούς κεκτημένων.
Οι υπάλληλοι του Δήμου Χίου αλλά και η Δημοτική Αρχή από κοινού θα πρέπει μαζί να αγωνιστούμε για μπορέσουμε να κρατήσουμε το Δήμο Χίου και την κοινωνία της Χίου όρθια. Παράλληλα θα πρέπει όλοι να σεβαστούμε τις συνδικαλιστικές και τις θεσμικές διαδικασίες που προβλέπει ο Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σχετικοί νόμοι και η εφαρμογή τους στη περίπτωση των απεργιών και καταλήψεων. Οι διαδικασίες είναι ξεκάθαρες. Ο υπάλληλος που συμμετέχει ή στην απεργία ή στην κατάληψη θα πρέπει να γνωρίζει ότι τις συγκεκριμένες ημέρες και ώρες των καταλήψεων και των απεργιών ο Δήμος εκ των πραγμάτων και εκ του νόμου δεν μπορεί να καταβάλει τη μισθοδοσία.»  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ