19.5.2015 13:44

Στενή πολιορκία στην… «Καστράκι Α.Ε.» [BINTEO]

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΤΖΙ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Σθεναρή αντίσταση στον πολυμέτωπο δικαστικό αγώνα από Λιμενικό Ταμείο και Κτηματική Υπηρεσία προβάλει η επιχείρηση «Καστράκι Α.Ε.» που δραστηριοποιείται στο κτίριο των παλιών ναυτώνων με την επωνυμία «Μπούρτζι».

Η εταιρεία σε πρώτη φάση είχε κερδίσει τα ασφαλιστικά μέτρα για τη μη απομάκρυνσή της από το κτίριο ενώ την Παρασκευή κέρδισε και το δικαστήριο με το οποίο η Κτηματική Υπηρεσία επιχείρησε τη διοικητική της αποβολή από το κτίριο εξαιτίας του γεγονότος ότι το συμβόλαιο μίσθωσης είχε λήξει.

Όπως εξήγησε στη σημερινή Λιμενική Επιτροπή ο πρόεδρος του Δ.Λ.Τ. Μ. Μπελέγρης το αίτημα της εταιρείας για αυτοδίκαιη ανανέωση της σύμβασης δεν έχει νομική βάση παρότι ο μισθωτής συνεχίζει να καταβάλει εδώ και 10 μήνες τα ενοίκια στο ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα οποία αρνείται να αποδεχθεί το Λιμενικό Ταμείο.

Παράλληλα οι Υπηρεσίες εντοπίζοντας παρατυπίες της επιχείρησης ανέστειλαν την άδεια λειτουργίας της, απόφαση όμως που κι αυτή εκδικάζεται στα δικαστήρια.

Πλέον μέσω Δικηγόρου όπως είπε ο κ. Μπελέγρης το Λιμενικό Ταμείο θα επανεξετάσει συνολικά την κατάσταση, κυρίως ως προς το σκέλος της ανανέωσης της σύμβασης ή της προκήρυξης νέας δημοπράτησης  με την οποία το «Μπούρτζι» θα δοθεί σε άλλο ιδιώτη και με αυξημένο ενοίκιο.

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ