2.4.2015 14:05

Στέλνει 700 ιατρούς και νοσηλευτές σε Αιγαίο, Θράκη και Μακεδονία

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

πρόσληψη 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικών, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργείο Υγείας, μετά από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του. 

«Οι 700 θα πάνε στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, τη δυτική Μακεδονία, και τη Θεσπρωτία», είπε ο κ. Τσίπρας

Επίσης, προανήγγειλε παρέμβαση στις ΜΕΘ και προσλήψεις ώστε να ανοίξουν όλες οι κλινικές, ογκολογικά νοσοκομεία και ψυχιατρεία. Ενώ προανήγγειλε την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που έπληξαν την υγεία.  

«Θα εργαστούμε  για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ΕΣΥ. Είχε προβλήματα και πριν το μνημόνιο, αλλά τα τελευταία χρόνια δέχτηκε πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του, δεν αρμόζει αυτή η εικόνα σε σύστημα υγείας Ευρωπαϊκής χώρας όπως η Ελλάδα. Αυτό θα αλλάξει, δεν είναι όλα αριθμοί, συμβάσεις, ποσά. Είναι υγειά, είναι αγαθό», είπε ο πρωθυπουργός.

«Το μνημόνιο προκάλεσε την παθητική ιδιωτικοποίηση της υγείας, άνοιξε τον δρόμο για την άλωση της δημόσιας υγείας, δεν στήριξε το ΕΣΥ, μόνο τους ιδιώτες. Αυτό το πλήρωσαν οι πολίτες. Περίπου 2,5 εκατ ανθρώπων είναι  ανασφάλιστοι, μειώθηκαν οι εργαζόμενοι της υγείας, οι παροχές προς τους πολίτες. Η απορρύθμιση ονομάστηκε μεταρρύθμιση, οι απολύσεις κινητικότητα, το λουκέτο στα νοσοκομεία αλλαγή χρήσης», τόνισε ο κ. Τσιπρας. 

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην υγεία και  η διεύρυνση των παροχών σε φάρμακα, εξετάσεις, εμβόλια.

Αποδείξαμε τη βούληση μας, όπως είπε, καταργώντας το πεντάευρω.

«Επεξεργαζόμαστε όλες τις θετικές μεταρρυθμίσεις όπως ο ηλεκτρονικός φάκελος που αποτελεί άλλωστε ευρωπαϊκή υποχρέωση της χωράς. Θα συνεργαστούμε με τις ένοπλες δυνάμεις, ιδίως τα νοσοκομεία τους»,
ανέφερε.

Στη συνέχεια σημείωσε την κατάργηση της διάταξης για τη ρατσιστική διαπόμπευση των οροθετικών.

«Στόχος μας είναι επίσης η χάραξη φαρμακευτικής πολιτικής, θα στηρίξουμε την εγχώρια φαμακοβιομηχανία, με κίνητρα άμεσα και έμμεσα για την αύξηση της χρήσης ελληνικών φαρμάκων. Δεν θα ανεχθούμε κερδοσκοπία και διαφθορά. Προωθούμε την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων από την οποία θα εξοικονομηθούν σημαντικά ποσά».

Τέλος δεσμεύτηκε ότι η υγειά θα γίνει και πάλι αγαθό για τους πολίτες, «γιατί μέχρι τώρα ήταν το μεγάλο θύμα του μνημονίου. Θα ξεκινήσουμε από το χώρο της υγείας την μάχη για την ανασυγκρότηση της υγείας, της κοινωνίας, της χωράς. Βήμα βήμα θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια χώρα για την οποία θα είμαστε περήφανοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ