30.3.2015 16:23

«Στελεχώστε τα νησιά με ιατρούς»

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Λεπτομερή παρουσίαση των οξυμένων προβλημάτων που λόγω της υποστελέχωσης των δομών υγείας αντιμετωπίζουν ιδίως οι κάτοικοι των μικρών νησιών του Βορείου Αιγαίου, έκανε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή, με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας

Η Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι τα Ψαρά και η Θύμαινα δεν έχουν μόνιμη ιατρική κάλυψη, κάτι που πρόκειται σύντομα να συμβεί και στις Οινούσσες και ζήτησε την άμεση στελέχωση των ιατρείων τους. Μάλιστα, η Περιφερειάρχης εξέφρασε τη βούλησή της να χορηγήσει κίνητρα σε γιατρούς και πιο συγκεκριμένα οικονομική αποζημίωση σε μηνιαία βάση, προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις στα πολύ μικρά νησιά του Βορείου Αιγαίου. Ο Υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι θα υλοποιήσει ειδικό πρόγραμμα κάλυψης των νησιών του Αιγαίου και του Έβρου με επιπλέον ιατρικό προσωπικό.

Η κα Καλογήρου ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργού Υγείας στο Υπουργείο Οικονομίας για την εξασφάλιση της χρηματοπιστωτικής ροής για το έργο στο Βοστάνειο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης, κάτι που ο κ. Κουρουμπλής έπραξε άμεσα.

Επίσης, η Περιφερειάρχης έθεσε το πρόβλημα της υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ της Λήμνου.

 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ