3.4.2015 11:18

«Σταματήστε τους πρόχειρους διαγωνισμούς»

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΣΟΥ ΓΙΑΚΑΛΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Πρόκληση χαρακτηρίζει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου την πρακτική των πρόχειρων διαγωνισμών ύψους έως 50.000 ευρώ ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ν. Γιακαλής.

Όπως σημειώνει στο έγγραφο που επέδωσε στο προεδρείο του Σώματος: «στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, είναι πρόκληση να χρησιμοποιείτε αυτή η μέθοδος διαγωνισμών που δεν καλύπτετε από τους όρους διαφάνειας που διέπουν τους κανονικούς διαγωνισμούς αλλά και γιατί υπάρχει η πεποίθηση στους πολίτες ότι αυτού του είδους οι διαγωνισμοί είναι φωτογραφικοί.

 

Ζητώ επομένως να σταματήσει άμεσα αυτή η πρακτική και να ενημερωθεί τόσο το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου όσο και το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις ενέργειες που έχουν γίνει.

Οι διαγωνισμοί στους οποίους αναφέρομαι αφορούν τις 50.000 ευρώ για ένα χρόνο για υπηρεσίες συμβούλου για το γραφείο Βρυξελών που θέλει να λειτουργήσει η Περιφέρεια και που δεν αφορούν ενοίκια αλλά μόνο ‘’αναζήτηση’’ γραφείου, γραμματειακή υποστήριξη και παρουσία σε συναντήσεις.

Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά 40.000 ευρώ για την ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την προετοιμασία και τη διοργάνωση της συμμετοχής του Περιφερειακού Ταμείου Β Αιγαίου στις εκδηλώσεις των OPEN DAYS 2015 στις Βρυξέλλες».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ