9.6.2016 10:38

Σταμάτησαν οι εργασίες στο "Ανδρέαδειο", έκπτωτος ο εργολάβος

ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Την οριστική διακοπή των εργασιών στη νέα πτέρυγα του «Ανδρεάδειου» και την έκπτωση του αναδόχου του έργου, αποφάσισε, με οριακή πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση.

Με εισήγησή του ο Δήμαρχος Χίου, επέμεινε στην έκπτωση του αναδόχου, λέγοντας ότι το έργο έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο. Παρά τις παρατάσεις η ανάδοχη εταιρία δεν το παρέδωσε με αποτέλεσμα το έργο πλέον να κινδυνεύει να μείνει ημιτελές για άγνωστο χρονικό διάστημα.

Ο εργολάβος θα προσφύγει δικαστικά κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με ότι αυτό συνεπάγεται, αφού κανείς δεν γνωρίζει πλέον πότε θα ξεκινήσουν εκ νέου οι εργασίες.

Διαχώρισε τη στάση του

Το θέμα πάντως, χώρισε στα δύο ακόμα και την ίδια τη δημοτική αρχή με τον αντιδήμαρχο Στρατή Γδύση να ζητάει την αναβολή της συζήτησης του θέματος, προκειμένου να εξεταστούν πρόσθετα στοιχεία της σύμβασης, κάτι που αποδέχθηκαν ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Γ. Τσάκος, ο συνδυασμός Λαμπρινούδη, αλλά και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Τη στάση του διαχώρισε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κλ. Χρύσης, ψηφίζοντας λευκό. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ