10.4.2013 10:52

Στα υπόγεια του Δήμου το αρχείο της Τεχνικής;

• ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΝΕΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Τ.Ε.Δ.Β. ΔΗΜ. ΠΑΠΑΛΗΟΣ

Ενώ με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην Οικονομική Επιτροπή όλοι πίστευαν ότι το αρχείο της Τεχνικής Εταιρείας, που φυλάσσονταν εντός ιδιωτικού χώρου που μισθώνονταν από τον Δήμο Χίου έχει εξαφανιστεί, χθες, ο πρώην δήμαρχος Ομηρούπολης και τελευταίος πρόεδρος της Τεχνικής, Δ. Παπαληός, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον «π» εξήγησε ότι το αρχείο φυλάσσεται σε αποθήκη κάτω από το σχολικό συγκρότημα του Βροντάδου.

«Μπορεί ο οποιοσδήποτε να το δει. Είναι μέσα στη συγκεκριμένη αποθήκη και κατά καιρούς, με τη συνδρομή του Αν. Τσατσαρώνη, προσκομίζουμε ό,τι έγγραφα και αποδείξεις μας έχουν ζητηθεί από τις εφοριακές αρχές. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ειπώθηκε ότι έχει χαθεί».

«Αν ήξεραν που είναι, γιατί δεν το είπαν;»

Με αυτό το ερώτημα ο Ν. Πιτσιλός, ως ορισμένος εκκαθαριστής της Τεχνικής Εταιρίας, πριν υποβάλλει την παραίτηση του, απάντησε στους ισχυρισμούς του Δ. Παπαληού, τονίζοντας ότι παραιτήθηκε από το έργο που του ανατέθηκε διότι δεν εντόπισε πουθενά το αρχείο, παρά τη διαρκή όχληση του ίδιου προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές.

«Δεν μπορώ να εξηγήσω πως βρέθηκε ξαφνικά το αρχείο που έψαχνα τόσο καιρό; Μου είχαν υποδείξει 2-3 διαφορετικά σημεία, πήγα, έψαξα και το αρχείο παρέμενε άφαντο. Εκτός αυτού, οποιονδήποτε και αν ρώτησα δε μου δόθηκε πειστική απάντηση. Τώρα είμαι εκκαθαριστής στην ΕΝΑ Χίου μαζί με τον Π. Φλάμο. Εδώ δεν είχαμε το παραμικρό πρόβλημα. Άρα το θέμα δεν είναι σε εμένα. Εγώ προσπάθησα να κάνω τη δουλειά που μου ανέθεσαν και βρήκα παντού πόρτες και στόματα κλειστά», αναφέρει από την πλευρά του ο κ. Πιτσιλός.

Η υπόθεση προσλαμβάνει νέες διαστάσεις κι ίσως υποχρεώνει τη δημοτική αρχή να ορίσει εκ νέου εκκαθαριστές, αφού πρώτα συγκαλέσει σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων με την υπόθεση για να ξεκαθαρίσει το τοπίο μ’ αυτή και το σύνολο όλων των σε εκκρεμότητα δημοτικών εταιρειών.

Γ. ΧΑΛΛΙΟΡΗΣ

«Καμία ανοχή»

Την ίδια ώρα την επέμβαση του Γ. Χαλλιορή προκάλεσαν τα γραφόμενα του «π», τονίζοντας ότι η θέληση της δημοτικής αρχής να επιλύσει το θέμα μέσω της ΚΕΔΕ, παρακάμπτοντας τη Δικαιοσύνη, αποτελεί μείζον ζήτημα.

«Πληροφορήθηκα από τον «π»  όσα διαδραματίστηκαν στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Δευτέρας. Σαν παράταξη θα θέσουμε το ζήτημα στο πλέον αρμόδιο όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν μπορεί να εξαφανίζεται έτσι ένα αρχείο και να το προσπερνάμε», ανέφερε ο κ. Χαλλιορής.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ