6.2.2012 9:44

Στα όρια της φτώχειας οι εκπαιδευτικοί

-ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ

Οι μισθοί πείνας των εκπαιδευτικών, η υποχρηματοδότηση του σχολείου  και της παιδείας γενικότερα, το νέο Λύκειο, η κατάρρευση του ασφαλιστικού ταμείου των καθηγητών καθώς και η προετοιμασία για την επερχόμενη απεργιακή κινητοποίηση την οποία αναμένεται να ανακοινώσουν οι καθηγητές για τις 14 του Φλεβάρη, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Γιώργος Αλεβυζάκης, μαζί με τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα της τοπικής ΕΛΜΕ Στ. Σταυρινούδη και Στ. Καραβασίλη.
Μισθοί πείνας
Στην εξαθλίωση των εκπαιδευτικών, όπως και όλων των πολιτών,  στάθηκε ο αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ Γιώργος Αλεβυζάκης, υποστηρίζοντας ότι οι καθηγητές πλέον αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης αλλά παρόλα αυτά, είναι στο πόστο τους και προσπαθούν να ανταπεξέλθουν των καθηκόντων τους. «. Θέλουμε να ζούμε αξιοπρεπώς από το μισθό α ςκαι τη δουλειά μας. Ο Έλληνας εκπαιδευτικός δίνει καθημερινή μάχη μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Αυτό δεν μας εμποδίζει όμως να δώσουμε στα παιδιά τα εφόδια που πρέπει αν πάρουν», είπε χαρακτηριστικά.
Λειψός διάλογος
Σε ότι αφορά τις αλλαγές που εξήγγειλε η υπουργός για το Λύκειο, ο κ. Αλεβυζάκης υποστήριξε ότι οι όποιες αλλαγές οφείλουν να γίνονται στη βάση διαλόγου κι ότι «ο διάλογος που έγινε δεν κρίνεται επαρκής».  Εξέφρασε την αντίθεση του με τη δημιουργία Ανεξάρτητου Οργανισμού εξετάσεων, και με τη λειτουργία του Λυκείου ως εξεταστικού κέντρου, ενώ έκρινε ως θετική την αποδέσμευση των εξετάσεων απολυτηρίου από αυτών της εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Διαχωρίζει τη θέση της η ΕΛΜΕ από την «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΙΟΥ – ΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΕΚΑ»
Η διάσταση άποψης και στάσης των ντόπιων συνδικαλιστών καθηγητών με την «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΧΙΟΥ – ΑΛΛΗΛΩΝ ΕΝΕΚΑ» διαφάνηκε σε απάντηση ερωτήματος για την παραπαιδεία όπου οι συνδικαλιστές καθηγητές τάχθηκαν κατά της παραπαιδείας υπέρ της εθελοντικής προσφοράς διδακτικής στήριξης αλλά μέσα από την ΕΛΜΕ κι όχι από συλλόγους, χωρίς όμως να είναι σε θέση να απαντήσουν γιατί τοπικά η ΕΛΜΕ δεν έχει αναλάβει ανάλογη πρωτοβουλία.
Ανασφάλεια
Η ανασφάλεια για το αύριο είναι αυτό που χαρακτηρίζει αυτές τις μέρες τον κλάδο των καθηγητών κι αυτό που διαφάνηκε από τις επαφές του κ. Αλεβυζάκη με τους συναδέλφους του. «Τα οικονομικά ζητήματα, το ασφαλιστικό, η ανασφάλεια και η αγωνία για το αύριο είναι εκείνα που απασχολούν περισσότερο τους συναδέλφους» είπε ο κ. Αλεβυζάκης.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ