16.3.2012 10:43

Στα Καμπιά οι εθελοντές

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΑΓΡΕΛΩΠΟ

Το μονοπάτι από τα Καμπιά στο Αγρελωπό καθαρίζει αυτή την Κυριακή η ομάδα εθελοντών συνεχίζοντας τη δράση της.
Στην ανακοίνωση- πρόσκληση της αναφέρει:
Ολοκληρώνουμε την διάνοιξη του πετρόχτιστου  ιστορικού  μονοπατιού που συνέδεε τα  Καμπιά  με  τον εγκαταλελειμμένο σήμερα οικισμό του Αγρελωπού. Πρόκειται για μια διαδρομή  εκπληκτικής ομορφιάς. Το μονοπάτι κατηφορίζει στον καμπούσικο ποταμό, που σχεδόν όλο το χρόνο, έχει νερό και το παλιό πέτρινο μονότοξο γεφύρι, που συνδέει τις όχθες του, διατηρείται σε  άριστη  κατάσταση  και  θυμίζει  Ήπειρο!
Το συνολικό μήκος αυτής της υπέροχης διαδρομής είναι 3 χλμ., από τα
οποία απομένουν ακόμα  μόνο  500 μέτρα  για καθάρισμα.
Καλούμε όλους τους φυσιολάτρες – πεζοπόρους να βοηθήσουν σ αυτήν την προσπάθεια. Η αυθεντικότητα και η μαγεία του τοπίου, οι μουσικές του νερού, τα τραγούδια των πουλιών και τα έργα των ανθρώπων που έζησαν εδώ και δημιούργησαν με μεράκι και ευαισθησία θα μας αποζημιώσουν για τους κόπους μας».
Σημείο συνάντησης: η διασταύρωση για την παραλία των Καμπιών (λίγο πριν τα Καμπιά καθώς ερχόσαστε από Βίκι ), όπου και το εκκλησάκι του  Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου. Θα συγκροτηθούν 2 ομάδες που θα ξεκινήσουν από Αγρελωπό και Καμπιά, αντίστοιχα, με στόχο να συναντηθούν στην πορεία.
Ώρα συνάντησης: 10.00 π.μ.
Tηλέφωνα επικοινωνίας: Γιαννούμης  Δημήτρης: 6936906245 και Χαλάτσης Γιώργος: 6938605179
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ