23.3.2012 19:21

Στα δίχτυα της Ασφάλειας 3 άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης

ΣΥΝΕΛΛΑΒΑΝ 3 ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥNΤΑΝ ΣΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΕ 52 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ

 

Στα χέρια της ασφάλειας πλέον βρίσκονται τρία άτομα (δύο άνδρες και μία γυναίκα όλοι Αλβανικής υπηκοότητας 20- 21 και 26 ετών αντίστοιχα) εγκληματικής οργάνωσης που αναζητούταν μέχρι πρότινος σε Γιάννενα και Ηράκλειο Κρήτης για σειρά διαρρήξεων ενώ σε βάρος τους εκκρεμούν 52 καταδικαστικές αποφάσεις.

Τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας, που δρούσαν σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία με τη λογική της αρπαχτής, έφθασαν στο νησί της Χίου μόλις χθες το πρωί και ξεκίνησαν αμέσως δουλειά αφού το ίδιο βράδυ διέρρηξαν  τρία διαφορετικά σπίτια στις Περιοχές Βασιλειώνικου και Βερβεράτου.

Μάλιστα από αστυνομικές πηγές από την ΓΑΔΠ Βορείου Αιγαίου δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο οι δράστες να ήρθαν στο νησί κατόπιν συνεννόησης με τοπικό σύνδεσμο, προκειμένου να κάνουν μερικές διαρρήξεις και να φύγουν για τον επόμενο προορισμό

Οι άνδρες της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, έπειτα από στενή παρακολούθηση εντόπισαν και τα τρία μέλη της οργάνωσης να κινούνται σήμερα το μεσημέρι επί της Λεωφόρου Αιγαίου στην προκυμαία της Χίου μέσα σε ένα Ασιμί αυτοκίνητο μάρκας VW.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και η περιοχή αποκλείστηκε με περιπολικά που δημιούργησαν ασφυκτικό κλοιό γύρω από τους δράστες που προσπαθούσαν μανιωδώς να διαφύγουν.

Λίγη ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας με επικεφαλής της επιχείρησης τον διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών Χίου Γ. Κεβόπουλο (που αντικαθιστά τον διοικητή της Ασφάλειας Α. Δαμίρη), κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τους 3 κακοποιούς και να τους φορέσουν χειροπέδες ενώ ένας τρίτος αστυνομικός ανέλαβε να απομακρύνει το αυτοκίνητο των κακοποιών από τη Λεωφόρο Αιγαίου.

Αδιάσειστα στοιχεία της δράσης τους αποτελούν τα δεκάδες χρυσά και ασημένια κοσμήματα αξίας 26.000 ευρώ που βρέθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμεναν στο κέντρο της πόλης, τα οποία μαζί με μία ζυγαριά ακριβείας και 1.100 ευρώ τα είχαν τοποθετήσει επιμελώς μέσα σε ταξιδιωτική βαλίτσα.

Η Ασφάλεια Χίου, ήδη από σήμερα το μεσημέρι ήρθε σε επαφή με τα θύματα και των τριών υποθέσεων που ταυτοποίησαν τα κλεμμένα αντικείμενα.

Και οι τρεις συλληφθέντες μετά την ολοκλήρωση των καταθέσεών τους, αναμένεται να οδηγηθούν κατά πάσα πιθανότητα αύριο το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ