17.3.2016 11:31

Στ. Κάρμαντζης: « Ο αποκλεισμός των τοπικών επιχειρήσεων από τον διαγωνισμό σίτισης για τους πρόσφυγες εγείρει ηθικά ζητήματα»

Επιστολή διαμαρτυρίας για τους πολύπλοκους όρους κάτω από τους οποίους διεξήχθη ο διαγωνισμός για την σίτιση των προσφύγων-μεταναστών που διαμένουν στην ΒΙΑΛ, απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Παν. Καμμένο.  Ο κ. Κάρμαντζης στην επιστολή του επισημαίνει ότι ο υπουργός είχε ιδία άποψη για την κατάσταση της τοπικής οικονομίας του νησιού από τις συχνές επισκέψεις του στη Χίο ενώ παράλληλα υπογραμμίζει το ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη που επέδειξαν οι Χιώτες στους πρόσφυγες.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο διαγωνισμός για την σίτιση των προσφύγων/μεταναστών που διαμένουν στο Κέντρο Υποδοχής ΒΙΑΛ από την 96 ΑΔΤΕ, διεξάγεται με πολύπλοκους και επαχθείς όρους (απαιτήσεις πιστοποιήσεων ISO κ.ά), οι οποίοι στην πράξη αποκλείουν το σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων. Δημιουργούνται βέβαια εύλογα ερωτηματικά σε σχέση με την ποιότητα των υπηρεσιών που θα προσφέρουν ενδεχομένως παραρτήματα επιχειρήσεων με έδρα εκτός Χίου, με κόστος μεταφοράς (σε χρόνο και χρήμα), υπέρογκες εκπτώσεις κ.ά.

Δημιουργείται κυρίως ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα:  η τοπική οικονομία που πλήττεται από την κρίση βρίσκεται αποκλεισμένη από τη διάθεση δημόσιου χρήματος για τη σίτιση των προσφύγων/μεταναστών. Η τοπική κοινωνία που με ευαισθησία έχει στηρίξει με ίδια μέσα όλους αυτούς τους μήνες (και με την Πολιτεία απούσα) τους πρόσφυγες βρίσκεται σε αποκλεισμό. Είναι εύλογη συνεπώς η πικρία, αλλά και η αγανάκτηση των συμπολιτών μας….Χωρίς να αμφισβητούμε τη νομιμότητα των όρων του διαγωνισμού, υπενθυμίζουμε απλώς ότι,  ό,τι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό. Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τις ακριτικές περιοχές του Αιγαίου παρακαλούμε θερμά για την άμεση παρέμβασή σας για την επανάληψη του Διαγωνισμού με όρους που θα επιτρέπουν την κατάθεση προσφορών για παροχή ποιοτικών υπηρεσιών από τις τοπικές επιχειρήσεις της Χίου.

Είναι το ελάχιστο που μπορεί να πράξει η Πολιτεία για την κοινωνία και την οικονομία ενός νησιού που δοκιμάζεται όλους αυτούς τους μήνες.», καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Κάρμαντζης. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ