12.5.2015 11:31

Στ. Κάρμαντζης: «Να μη μένουν οι μελέτες, «σχέδια επί χάρτου»»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΣΠΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Άγνοια για το περιεχόμενο της μελέτης ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Βροντάδου έτσι όπως αυτή περιγράφεται κι έχει παρουσιαστεί στον Δήμο Χίου από τον μελετητή Ν. Τράγκο δηλώνει σε ανοιχτή επιστολή του ο Αντιπεριφερείαρχης Στ. Κάρμαντζης καταδεικνύοντας ότι ακόμα και σε σοβαρά ζητήματα η συνεννόηση μεταξύ των δύο βαθμίδων αυτοδιοίκησης παραμένει ένα σημαντικό ζητούμενο.

Σύμφωνα με τον κ. Κάρμαντζη η Περιφέρεια αν και ο δρόμος εντάσσεται στον τομέα ευθύνης της δεν είχε καμιά εμπλοκή στην εκπόνηση της εν λόγω μελέτης και καμιά ενημέρωση ως προς το περιεχόμενό της.

Ειδικότερα σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη δεν υπήρξε ενημέρωση ως προς:

1. Το βαθμό ωριμότητας των προτεινόμενων μελετών.

2. Την επέκταση των προτεινόμενων έργων εντός αιγιαλού και παραλίες.

3. Την ύπαρξη ή όχι περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων.

4. Το κόστος των προτεινόμενων έργων και λοιπά χρηματοοικονομικά στοιχεία.

«Έχουμε την πολιτική βούληση»

Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του ο Στ. Κάρμαντζης τονίζει ότι πολιτική βούληση της Περιφέρειας με τον Δήμου για την υλοποίηση έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα και την ασφάλεια του οδικού δικτύου είναι δεδομένη .

Καταλήγοντας ο κ. Κάρμαντζης προτείνει την προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας- Δήμου για την ολοκλήρωση μελετών κι αδειοδοτήσεων καθώς και τη διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης του έργου στην επόμενη προγραμματική περίοδο. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ