4.5.2015 11:32

"Σωσίβιο σωτηρίας από το τσουνάμι"

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ , ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ Κ. ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ ΚΑΙ Ν. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ

Την  ενίσχυση του στελεχιακού  δυναμικού και των υποδομών του Λιμεναρχείου για να αντιμετωπισθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η εισροή των παράνομων μεταναστών, ζητούν από την κυβέρνηση  οι βουλευτές της Ν.Δ  Νότης Μηταράκης και Κώστας Καραγκούνης, μετά από την ενημερωτική  επαφή που είχαν την Κυριακή  με τον Λιμενάρχη Χίου Γιάννη Αργυράκη.

Ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. Κ. Καραγκούνης επισκέφθηκε τη Χίο στα πλαίσια των κομματικών  προσυνδιασκέψεων  οργάνωσης της Εθνικής Συνδιάσκεψης του κόμματος.                                              

Μεταναστευτική πολιτική

Μετά την ενημερωτική επαφή  με τον Λιμενάρχη Χίου Γιάννη Αργυράκη, ο  Κ. Καραγκούνης δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει καταργήσει τον πιο  αποδοτικό  σχεδιασμό  που εφάρμοζε η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ  και την κατηγορεί ότι δεν έχει ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική.

«Το  2013 εισήλθαν στην Ελλάδα 27.000 παράνομοι μετανάστες  και οι επιστροφές ήταν  ισάριθμες.  Το 2014 οι αριθμοί αφίξεων-επαναπροωθήσεων ήταν 30.000. Στα πλαίσια του δυνατού υπήρχε μια ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπισης του προβλήματος. Τα δείγματα του πρώτου τριμήνου του 2015 δείχνουν ότι τώρα  δεν  υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση. Το ανθρώπινο δυναμικό και οι δομές του Λιμεναρχείου  χρειάζονται άμεση ενίσχυση».

Ανησυχητικά

Ο Ν. Μηταράκης προσθέτει  ότι τα στοιχεία του  Α` τετραμήνου του 2015 είναι πολύ ανησυχητικά.

«Η κυβέρνηση γκρέμισε μια πολιτική ασφάλειας που εφαρμόζαμε  και έκανε  τη χώρα μας  αγαπημένο προορισμό για τους πρόσφυγες. Πρέπει γρήγορα  να βρει τρόπο να σταματήσει αυτές τις μεγάλες ροές». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ