11.2.2016 14:33

Σωσίβιο Καλογήρου για Αγ. Γιώργη και Νέα Μονή

ΝΕΑ ΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΠΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Αντιλαμβανόμενη τον κίνδυνο να μείνουν ημιτελή τα έργα του πολιτισμού που υλοποιούνται στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και διαχειρίζεται το Υπ. Πολιτισμού, η Χριστιάνα Καλογήρου έλαβε  την πρωτοβουλία να τα εντάξει στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020 απαλλάσσοντας ουσιαστικά το υπουργείο από το βάρος της χρηματοδότησής τους « Ουσιαστικά  τους δίνουμε μια έτοιμη πρόταση και απλά ζητάμε να αναλάβουμε εμείς την ολοκλήρωση των έργων και  την ένταξής τους στο  νέο ΕΣΠΑ», δήλωσε στον «π» η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου προσθέτοντας ότι στόχος είναι να μην μείνει ημιτελές κανένα έργο.

Μάλιστα κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο νησί μας δεν παρέλειψε να κάνει στάση και στον Άγιο Γιώργη για να διαπιστώσει σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες του έργου αναπαλαίωσης και συντήρησης του Ναού. « Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 650.000€ και είμαι βέβαιη ότι τόσο αυτό όσο και το έργο της  αποκατάστασης των δαπέδων στην Νέα Μονή προϋπολογισμού 300.000€ θα αποπερατωθούν επιτυχώς με την ένταξή τους στο νέο ΕΣΠΑ», είπε η κ. Καλογήρου υπογραμμίζοντας ότι ο Πολιτισμός αποτελεί κυρίαρχο αναπτυξιακό συντελεστή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου και στόχος είναι η ανάδειξη της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας κάθε νησιού.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων πολιτισμού για όλα τα νησιά είναι 6,75εκ €. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ