22.5.2015 15:24

S.O.S. από Λαμπρινούδη για την κατάσταση στα χωριά

ΣΥΓΚΑΛΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ

Αποδέκτης σωρείας διαμαρτυριών για την καθυστερημένη δημοτική επέμβαση στα χωριά ο πρώην δήμαρχος ετοιμάζεται να αναλάβει πρωτοβουλία. «Διαπιστώνω μια έκδηλη απογοήτευση σε όλους τους προέδρους. Έχουν μετατραπεί σε σάκο του μποξ από τους συμπολίτες τους και αδυνατούν να δώσουν την παραμικρή υπεύθυνη απάντηση για το αν και πότε θα καθαριστούν τα χωριά από τα ξερόχορτα, αν θα συντηρηθεί το αγροτικό δίκτυο ή η πρόσβαση προς τις παραλίες, τα αυτονόητα δηλαδή».

Ο πρώην δήμαρχος, με δεδομένο ότι με τη στήριξη του συνδυασμού του έχει εκλεγεί η συντριπτική πλειοψηφία των παρέδρων, προτίθεται, σε ημέρα και ώρα που θα ανακοινωθεί, μέσα στην επόμενη εβδομάδα να συγκαλέσει ενημερωτική σύσκεψη.

«Είναι ευθύνη μας να τονώσουμε το ηθικό αυτών των ανθρώπων. Να τους υποδείξουμε εναλλακτικούς τρόπους δράσης, ακόμα και με εθελοντική προσπάθεια, αν χρειαστεί. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τα χωριά σ’ αυτή την κατάσταση. Στη σύσκεψη φυσικά είναι ελεύθερο να παραστούν όλοι οι πρόεδροι, ανεξαρτήτως συνδυασμού. Τα κίνητρα μας δεν είναι αντιπολιτευτικά, έχουμε την πρόθεση να βοηθήσουμε, με βάση την εμπειρία μας, να ενεργοποιηθεί η δημοτική μηχανή. Το καλοκαίρι πλησιάζει και οι κίνδυνοι είναι τεράστιοι», καταλήγει ο Πολ. Λαμπρινούδης.  

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ