4.11.2013 8:25

Σόιμπλε: Σημαντική η πρόοδος της Ελλάδας

Σημαντική πρόοδος έχει σημειωθεί στην Ελλάδα όσον αφορά στο πρόγραμμα διάσωσης, επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ επαναλαμβάνει ότι ανάπτυξη με χρέη δεν μπορεί να είναι βιώσιμη.

«Ιρλανδία και Ισπανία θα ολοκληρώσουν προσεχώς με επιτυχία το πρόγραμμά τους. Η Πορτογαλία βρίσκεται σε καλό δρόμο. Και στην Ελλάδα επίσης υπάρχει σημαντική πρόοδος» δηλώνει ο κ. Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχωρεί στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας "Der Tagesspiegel".

Για μια ακόμη φορά, πάντως, τονίζει ότι, εκεί όπου η οικονομία είναι σε καλύτερη κατάσταση, τα χρέη είναι χαμηλότερα. «Γι' αυτό κι εμείς αντιμετωπίζουμε την κρίση καλύτερα απ' ότι άλλοι» προσθέτει.

Αναφερόμενος στην πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας στην Ευρώπη, ο κ. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι η Γερμανία στηρίζει τις χώρες που αντιμετωπίζουν κρίση και εκτιμά ότι οι αριθμοί δείχνουν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος. 

Απαντώντας, ωστόσο, σε ερώτηση σχετικά με την τραπεζική ένωση και την ευθύνη που θα αναλάβουν οι πολίτες, απορρίπτει το ενδεχόμενο να δοθούν χρήματα των Γερμανών φορολογουμένων για να διασωθούν ευρωπαϊκές τράπεζες.

Σε ερώτηση εάν οι Χριστιανοδημοκράτες θα διατηρήσουν το υπουργείο Οικονομικών, ο Γερμανός πολιτικός γελάει και σημειώνει: «Σε αυτή την ερώτηση και σε όλες τις παραλλαγές της απαντώ πάντα μ' ένα φιλικό χαμόγελο». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ