4.4.2012 20:38

Σοβαρά προβλήματα με το νέο λιμένα

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ» ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

 
Η χρηματοδότηση του νέου κεντρικού λιμένα Χίου θα γίνει όταν καταστεί μελετητικά ώριμο το έργο, αναφέρει η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων σε σχετική ερώτηση (ΑΠ 5892/20.02.2012) του Βουλευτή Ν. Χίου και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Κωστή Μουσουρούλη
 
Ειδικότερα η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου σημειώνει ότι η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ», που έχει παραλάβει το σύνολο των μελετών, προβαίνει σε επισκόπηση του έργου προκειμένου να κριθεί αν χρειάζεται επικαιροποίηση ή εκπόνηση συμπληρωματικών μελετών. Επιπλέον αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έχουν διαπιστωθεί εκκρεμότητες ως προς την έκδοση οριστικών γνωμοδοτήσεων για την κατασκευή του έργου, αποφάσεων για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας, καθώς και του καθορισμού χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του νέου λιμένα. Περαιτέρω, επαναφέρει το θέμα των επιφυλάξεων που έχουν εκφραστεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας λόγω της γειτνίασης του νέου λιμανιού με το αεροδρόμιο.
 
Τέλος, το αρμόδιο Υπουργείο επισημαίνει ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί το ακριβές κόστος των έργων, το οποίο εκτιμάται πως θα υπερβεί τα 70 εκ. Ευρώ, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί να ακολουθηθεί η διαδικασία που αφορά σε μεγάλα έργα.
ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ  "ΠΟΛΙΤΗ"

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ