4.4.2012 20:38

Σοβαρά προβλήματα με το νέο λιμένα

«ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟ ΕΡΓΟ» ΔΙΑΜΗΝΥΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

 
Η χρηματοδότηση του νέου κεντρικού λιμένα Χίου θα γίνει όταν καταστεί μελετητικά ώριμο το έργο, αναφέρει η απάντηση του Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών & Δικτύων σε σχετική ερώτηση (ΑΠ 5892/20.02.2012) του Βουλευτή Ν. Χίου και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ, Κωστή Μουσουρούλη
 
Ειδικότερα η απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου σημειώνει ότι η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ», που έχει παραλάβει το σύνολο των μελετών, προβαίνει σε επισκόπηση του έργου προκειμένου να κριθεί αν χρειάζεται επικαιροποίηση ή εκπόνηση συμπληρωματικών μελετών. Επιπλέον αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έχουν διαπιστωθεί εκκρεμότητες ως προς την έκδοση οριστικών γνωμοδοτήσεων για την κατασκευή του έργου, αποφάσεων για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας, καθώς και του καθορισμού χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του νέου λιμένα. Περαιτέρω, επαναφέρει το θέμα των επιφυλάξεων που έχουν εκφραστεί από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας λόγω της γειτνίασης του νέου λιμανιού με το αεροδρόμιο.
 
Τέλος, το αρμόδιο Υπουργείο επισημαίνει ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί το ακριβές κόστος των έργων, το οποίο εκτιμάται πως θα υπερβεί τα 70 εκ. Ευρώ, με αποτέλεσμα να απαιτηθεί να ακολουθηθεί η διαδικασία που αφορά σε μεγάλα έργα.
ΕΚΤΕΝΕΣ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ  "ΠΟΛΙΤΗ"

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ