3.12.2015 14:44

Σκόρπια διαδήλωση

ΔΕΝ ΕΠΕΙΣΑΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΑΠΕΙΧΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ

Παλιές ξεχασμένες πια εποχές θυμίζουν τα λόγια του τραγουδιού «Η πλατεία ήταν γεμάτη, με το νόημα που `χει κάτι απ' τις φωτιές».

Στη απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ οι συγκεντρώσεις που ξεκίνησαν τρεις κι έγιναν δυο, από πλευράς συμμετοχής ήταν επιεικώς απαράδεκτες και δίνουν ξεκάθαρα το μήνυμα στους συνδικαλιστές και σε όσους επιμένουν να συμμετέχουν σε αυτές ότι πρέπει να αναζητήσουν άλλους τρόπους πάλης, άλλους διεκδικητικούς δρόμους κι αν αυτό δεν είναι εφικτό ή δεν ακούγεται ρεαλιστικό πρέπει να «ξυπνήσουν» με κάθε τρόπο τη γενιά του καναπέ ή ακόμη καλύτερα πρέπει οι ίδιοι να πείσουν τους συναδέλφους τους, ότι αξίζει γι αυτούς πρωτίστως να βγουν στον δρόμο.

Στο ΠΑΜΕ

Τη μεγαλύτερη συμμετοχή και παλμό είχε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην είσοδο της Απλωταριάς. Με σημαίες τραγούδια, πανό και ομιλίες από τις 10.00 έδινε το απεργιακό στίγμα της ημέρας. μιας μέρας που για τους περισσότερους εργαζόμενους κύλησε σαν όλες τις άλλες αφού είχαν παραμείνει στα γραφεία τους.

Από το Εργατικό κέντρο στην πλατεία

Στην πλατεία ήδη ήταν συγκεντρωμένοι οι μετρημένοι στα δάκτυλα εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Στη συνέχεια ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των παραπάνω για πραγματοποίηση μιας και μόνης ενωτικής συγκέντρωσης, βρέθηκαν στην πλατεία και όσοι είχαν αρχικά συγκεντρωθεί στο εργατικό Κέντρο. Και πάλι όμως η συμμετοχή άγγιζε τα όρια του αντιπροσωπευτικούς δείγματος.

Χαιρετισμός στη συγκέντρωση απηύθυνε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στους ΟΤΑ Αγγ. Γκιουβέτση, ευχαριστώντας όσους συστρατεύθηκαν στην πρόσκληση του σωματείου για ενωτική συγκέντρωση.

Ανάλογη και η τοποθέτηση του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χίου, Κ. Λίνα «Η κυβέρνηση αθετώντας τις δεσμεύσεις της  συνεχίζει την  ίδια ανάλγητη και καταστροφική πολιτική, εφαρμόζοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, προωθώντας μέτρα και πολιτικές που εντείνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς. Πρέπει όλοι ενωμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα», κατάληξε ενωτικά ο κ. Λίνας.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ