26.9.2014 10:46

Σκληρή απάντηση του Συνδυασμού «Όλοι μαζί για τη Χίο μας» στον Γ. Παπαδόπουλο

Έχουν περάσει έξι ημέρες από τότε που ο Αντιδήμαρχος, Γεώργιος Παπαδόπουλος, κατέθεσε δημόσια τις σκέψεις του για τη στάση του Π. Λαμπρινούδη και των Δημοτικών Συμβούλων του στη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή και τον ορισμό Δημοτικών Συμβούλων στα διάφορα Νομικά Πρόσωπα κι Εταιρίες του Δήμου.

Έξι ημέρες αναρωτιόμαστε, αν άξιζε τον κόπο να απαντήσουμε σε μία επιστολή, η οποία διακρίνεται για τις υποκριτικές σκέψεις και στάσεις ζωής από ένα κήρυκα του θείου λόγου και «τιμημένο δημοτικό άρχοντα»…

Λένε πως «η σιωπή είναι χρυσός» από τη μία αλλά από την άλλη λένε ότι «τα στερνά τιμούν τα πρώτα». Κι επειδή οι χαρακτηρισμοί του κ. Παπαδόπουλου είναι ιδιαιτέρως προσβλητικοί, θεωρήσαμε ότι πρέπει να απαντήσουμε στον Άριστο των Αρίστων, αυτοδιοικητικό άνδρα, ένα προς ένα τα σημεία της επιστολής του:

  • Η πολιτική ικμάδα ως στοιχεία πολιτισμού και θώκου, κ. Αντιδήμαχε, κρίνονται από το Λαό σε ένα διαρκώς αξιολογούμενο περιβάλλον κι όχι από μία πρώτη εκλογική επιτυχία ή αποτυχία. Αν νομίζετε ότι μία εικοσαετή και πλέον πορεία στην αυτοδιοίκηση, μπορεί να κριθεί από μία πολιτική επιλογή στην απόφαση ενός οργάνου, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, τότε μάλλον πολύ επιδερμική κρίση έχετε.

Η εκλογή κάθε δημοτικού συμβούλου είναι μία επιτυχία πράγματι για τον καθένα χωριστά, όπως επίσης και η σειρά εκλογής του. Βεβαίως και στις δύο περιπτώσεις συντρέχουν διάφορε συγκυρίες που καθορίζουν το αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, ο γιος ενός εργάτη πολύ δύσκολα θα καταφέρει να εκλεγεί εκ των πρώτων σε σταυρούς προτίμησης, ενώ ο γιος ενός γιατρού, διευθυντή ασφαλιστικού φορέα του δημοσίου, που συνταγογραφεί, καθορίζει ποσοστά αναπηρίας, χορηγεί άδειες κτλ, μάλλον εύκολο έργο έχει σε μία εκλογική αναμέτρηση… (τυχαία η αναφορά στα επαγγέλματα, τα οποία είναι άξια και σεβαστά απ’ όλους)

  • Απορούμε που δοξάζετε το Θεό, αν και καλό θα ήταν να μην τον αναφέρατε καθόλου,  γιατί παιδιά του ίδιου Θεού είμαστε όλοι, για το γεγονός ότι δεν κατεβήκατε με τον Λαμπρινούδη κι ευτυχώς που έχασε τις εκλογές, γιατί φάνηκε πως σκέπτεται και λειτουργεί με τη λογική του «άλλα μου λεν τα μάτια σου  και άλλα η καρδιά σου»…

Αλήθεια, κ. Παπαδόπουλε, τα δικά σας μάτια και η καρδιά τι έλεγε τότε- πριν από καμιά 15αριά χρόνια περίπου- για τον Λαμπρινούδη που σας προσλάμβανε στον Δήμο Καμποχώρων στα νεοσύστατα ΚΕΠ και σας αποκαθιστούσε επαγγελματικά;

Θυμάστε μήπως εκείνη την περίοδο της φρέσκιας, μεγαλόψυχης, άριστης και σύγχρονης πρόσληψής σας; Τότε ο Λαμπρινούδης και οι συν αυτώ ήταν παλαιάς κοπής, ήταν μικρόψυχοι, ήταν φτηνοί και πεπαλαιωμένοι;

Κι αν πράγματι ήταν έτσι, εσείς σε ποια από αυτές τις κατηγορίες εντάσσεστε κε. Αντιδήμαρχε;

Η παρουσία σας στη ΔΕΠ και η συνεργασία σας με τους εκπαιδευτικούς που είναι μέλη της θα κριθεί εκ του αποτελέσματος κι όχι από μία συμβολική κίνηση αυτοδιοικητικής και πολιτικής πράξης.

Αν εσείς εκ των προτέρων έχετε πρόβλημα συνεργασίας, τότε καλά θα ήταν να το σκεφτείτε ξανά, γιατί οι εκπαιδευτικοί αυτοί έχουν τόσα χρόνια στην εκπαίδευση και στην αυτοδιοίκηση που εσείς δεν μπορείτε να τους απαξιώνετε ως όψιμος κι αλάνθαστος κριτής των πάντων.

  • Τα σημάδια παρακμής- γελοιοποίησης για μας και ανωτερότητας για εσάς θα φανούν στην πορεία της πενταετίας που θα διανύσουμε. Εμείς δεν βιαζόμαστε, ούτε να κρίνουμε, ούτε να σταθούμε εμπόδιο στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής.

Άλλωστε όποιος παρακολουθεί τις συνεδριάσεις των οργάνων θα έχει διαπιστώσει, ότι βοηθούμε καταθέτοντας τη γνώση και την εμπειρία μας  για το κοινό συμφέρον, κ. Αντιδήμαρχε και δεν σφυρίζουμε αδιάφορα, προκειμένου να φανεί η απειρία και η άγνοια των στελεχών σας, που είναι απολύτων δικαιολογημένη αφού είμαστε στην αρχή και να επωφεληθούμε από αυτά.

  • Φθάνοντας στο τέλος των σκέψεών μας, κ. Παπαδόπουλε, θα σας παρακαλούσαμε να ασχοληθείτε με τα του οίκους σας και τα καθήκοντά σας με τη σοβαρότητα που απαιτούν οι θεσμικές λειτουργίες κι όχι με τη λογική που σας καθοδηγεί μέχρι σήμερα.

Κλείνοντας να μας επιτρέψετε να σας επιστρέψουμε τους χαρακτηρισμούς που μας αποδώσατε, γιατί απ’ ότι φαίνεται η λογική του «κρυφτοδακτυλισμού» που σας διακρίνει (προσπάθεια να κρυφτείτε πίσω από το δάκτυλό σας), σας αποκαλύπτει και καταδεικνύει με τον πιο περίτρανο τρόπο ότι είστε φανατικός οπαδός της τακτικής «άλλαξε ο Μανωλιός…»!!!

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ