31.3.2017 14:01

Σκληρή απάντηση Εργατικού Κέντρου στον Πρωθυπουργό για τα Συνδικάτα

Βαριά πήρε τα λόγια του Πρωθυπουργού για τα συνδικάτα, το Εργατικό Κέντρο Χίου, σε σημείο τέτοιο που να εκδώσει ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση

Με έκπληξη ακούσαμε από τη Ρώμη τον πρωθυπουργό να χαρακτηρίζει τα συνδικάτα της χώρας ως οπισθοφυλακή και να ισχυρίζεται ότι συμπαραταχθήκαμε στο στρατόπεδο του «ΝΑΙ» την περίοδο του Δημοψηφίσματος. Ο κ. Τσίπρας μπορεί να μη θέλει να θυμάται το αλλοιωμένο από τον ίδιο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τη λαϊκή εντολή. Αυτό όμως δεν του επιτρέπει να αναζητεί συνεργούς, για να επιμερίσει τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής του.

Η δήθεν αριστερή κυβέρνηση, που μετέτρεψε σε μία νύχτα το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού σε «ΝΑΙ» υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο, ετοιμάζει τώρα να παραδώσει και ό,τι ελάχιστο απέμεινε, μεταθέτοντας τις ευθύνες για τις δικές του αποφάσεις στα συνδικάτα.

Να θυμίσουμε ότι τα ελληνικά συνδικάτα κατά την περίοδο της κρίσης :

  • Έχουν πραγματοποιήσει 42 απεργίες.
  • Έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και στα διεθνή όργανα κατά των μνημονίων διατηρώντας δυνατή την παρουσία και τη συλλογική φωνή των εργαζομένων στην Ελλάδα.
  • Έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το σύνολο των μνημονιακών νόμων και δικαιώθηκαν για τη μονομερή προσφυγή στη διαιτησία.
  • Έχουν προσφύγει στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δικαιώθηκαν μεταξύ άλλων και για τον υποκατώτατο μισθό των νέων κάτω των 24 ετών, ενώ εκκρεμεί η νέα απόφαση για τα μνημονιακά μέτρα, που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.
  • Έχουν προσφύγει από το 2010 στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, με σειρά αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων και συνεχίζουν να καταθέτουν νέες προσφυγές.

Η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κουνάει το δάχτυλο στους εργαζομένους, οι οποίοι εδώ και χρόνια, σηκώνουν στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης και των μνημονίων.

Τα μνημόνια ούτε τα διαπραγματεύονται, ούτε τα υπογράφουν και ούτε τα στηρίζουν τα συνδικάτα. Αντιθέτως, η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου, διαπραγματεύτηκε, υπέγραψε και ψήφισε το δικό της μνημόνιο και μάλλον μας προετοιμάζει για ένα ακόμη…

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ