4.11.2012 22:46

Σκεπτικό δημοτικού υπαλλήλου

>> ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ, ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ 5 ΗΜΕΡΩΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

Μονομερώς λειτούργησαν οι υπάλληλοι του Δήμου, που με απόφασή τους κατά τη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής επικύρωσαν την αποχή τους από την εργασία όχι μόνο κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου αλλά μέχρι τα ξημερώματα της Πέμπτης!
Το απολιθωμένο σκεπτικό των επαναλαμβανόμενων καταλήψεων - και όχι απεργιών - για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους και μάλιστα επί 5 συνεχείς ημέρες, έρχεται πλέον σε ευθεία σύγκρουση με τα συμφέροντα του ήδη καταπατημένου ιδιωτικού τομέα, με κυριότερο πρόβλημα αυτό της μη λειτουργίας των παιδικών σταθμών. Ήδη γονείς διαμαρτύρονται για την απόφαση καθώς από σήμερα Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν κλειστοί.
 
Σκουπίδια 5 ημερών
Από αυτή την απόφαση των εργαζομένων στο Δήμο, που ελήφθη με ελάχιστη συμμετοχή στη Γενική τους Συνέλευση, γεγονός που καυτηρίασε στην ομιλία του και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Μ. Στάθης, θίγεται και η εικόνα του νησιού.
Μία εβδομάδα πριν τον εορτασμό των 100 χρόνων για τα ελευθέρια η Χίος ετοιμάζεται και πάλι να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, με την εικόνα ευπρεπισμού να δίνει θέση της σε λόφους από συσσωρευμένα σκουπίδια. Ήδη από το Σαββατοκύριακο τα απορριμματοφόρα δεν πραγματοποιούν δρομολόγια κι αν οι δημότες δεν είναι εγκρατείς, είναι πολύ πιθανόν η ιστορική μνήμη να εορταστεί σε μια πόλη πνιγμένη στο σκουπίδι.
 
Κλειστό και το Ομήρειο
Παράπλευρη απώλεια των κινήσεων του τοπικού Συλλόγου, σε περίπτωση που συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και μετά την Πέμπτη, αποτελεί η ματαίωση των εκδηλώσεων του Ομηρείου ενόψει του εορτασμού των Ελευθερίων.
Παρά τις προσπάθειες της διοίκησης του Ιδρύματος να μεταπείσει τον Αλ. Γαϊτάνο να εξαιρεθεί το Ομήρειο, λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων, το Δ.Σ. του Συλλόγου ΟΤΑ με συνεδρίασή του αργά το βράδυ της Παρασκευής τελικά απέρριψε το συγκεκριμένο αίτημα. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ