6.4.2012 9:48

Σκεφθείτε και τα νησιά

ΕΠΙΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ Η ΠΝΟ

Στο ζύγι της συνεκτίμησης των μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας για το αν θα εμείνουν στην εξαγγελθείσα 48ώρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη ζητούν να μπουν οι ανάγκες των νησιών οι νησιωτικοί επαγγελματικοί φορείς. Η χθεσινή συνάντηση με την υπουργό Άννα Διαμαντοπούλου δεν κατέληξε σε αποτέλεσμα και όλα θα κριθούν σήμερα, με τις προβλέψεις να γέρνουν προς την αρνητική εξέλιξη, αν αναλογιστούμε και την προ εβδομάδων οπισθοχώρηση της Π.Ν.Ο., που θα θέσει πλέον ζήτημα ικανότητας του οργάνου να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι απεργιακές απειλές του.
Μετά το τέλος της χθεσινής συνάντησης ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας, Γιάννης Χαλάς δήλωσε ότι «είμαστε μακριά απ' αυτό που ζητάμε», με τους νησιώτες να απαιτούν να πάψουν να γίνονται υποχείριο συνδικαλιστικών εκβιασμών.
Κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων τους με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου οι ναυτικοί έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αλλάξουν τα ισχύοντα στο ΝΑΤ, δεν θα μειωθεί το εφάπαξ των ναυτικών κι ότι θα έχουν καλύτερες παροχές υγείας μέσω της ένταξης του Οίκου Ναύτου στον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε ότι η ναυτιλία και η ναυτεργασία έχουν μεγάλα και εκρηκτικά προβλήματα και δήλωσε ότι στη συνάντηση με τους εκπροσώπους των ναυτεργατικών σωματείων συζητήθηκαν και δόθηκαν εξηγήσεις και λύσεις στα πλαίσια του εφικτού και στα πλαίσια των δυνατοτήτων σε όλα τα μεγάλα προβλήματα των ναυτικών, που αφορούν την υγεία, την ασφάλιση, τη σύνταξη, το ταμείο των ναυτικών, αλλά και προγράμματα που αφορούν την ανεργία και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας. Για τον Οίκο του Ναύτου, ανέφερε ότι θα υπάρξει τρίμηνη μεταβατική περίοδος, προσθέτοντας ότι έχει γίνει επιτροπή στο υπουργείο Υγείας στην οποία συμμετέχει και η ΠΝΟ.
Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος επέμεινε ότι η ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ ψηφίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία από τη Βουλή και ότι δεν υπάρχει θέμα για τους εργαζόμενους να φοβούνται, καθώς ο Οίκος Ναύτου θα παραμείνει ένα ταμείο που θα απευθύνεται στους ναυτικούς, αλλά στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ