17.7.2013 9:20

Σήμερα στη Βουλή η πρώτη εμφάνιση Τσίπρα ως πρόεδρος του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του ομιλία ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απευθύνει σήμερα το απόγευμα ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το πολυνομοσχέδιο. Μετά την εκλογή του από το συνέδριο των προηγούμενων ημερών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει θέσει το στοίχημα να κερδίσει τις εντυπώσεις, την ώρα μάλιστα που παράλληλα θα εξελίσσεται η μεγαλύτερη αντικυβερνητική διαδήλωση και αυτό το έτος.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους της αντιπαράθεσης και να αντιπαρατεθεί «σκληρά» με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο. Στην Κουμουνδούρου πρόθεση των συνεργατών του κ. Τσίπρα αποτελεί το στίγμα της αντιπολιτευτικής γραμμής μετά το συνέδριο. Επιπλέον ως επικεφαλής πλέον του ενιαίου κόμματος αναμένεται να καλύψει όλες τις τάσεις που παραμένουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ενδεικτικό των προθέσεων της ηγεσίας εναντίον της κυβέρνησης είναι το πανό που ανέβασαν εχθές το μεσημέρι στο περιστύλιο της Βουλής, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι βουλευτές του κόμματος. Το πανό έγραφε: «Να απολύσουμε την κυβέρνηση. "Όχι" στις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα». Μετά την ανάρτηση του πανό οι βουλευτές κατέβηκαν στην οδό Αμαλίας, όπου ενώθηκαν με τους διαδηλωτές.  

Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη μπήκε η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την Τρόικα, οι συνέπειες της οικονομικής πολιτικής καθώς και η απειλή που ελλοχεύει για τη δημοκρατία, μέσω αυτών των συνεπειών.

Ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι «το πολυνομοσχέδιο της κοινωνικής ισοπέδωσης, των απολύσεων, της μείωσης του κατώτατου μισθού και της διάλυσης της υγείας και της παιδείας δείχνει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων της τρόικας με την κυβέρνηση».

Αναφορικά με την κυβέρνηση τονίζουν πως «Δεν πρόκειται να σταματήσουν πουθενά. Είναι αποφασισμένοι να ανατρέψουν κάθε συλλογικό δικαίωμα των εργαζομένων και να συρρικνώσουν τη δημοκρατία στα μέτρα τους».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του καταλήγει υπογραμμίζοντας ένα δίλημμα: «Πλέον δεν υπάρχει καμία αυταπάτη. Το δίλημμα είναι μνημόνιο ή δημοκρατία. Κάθε νέο μνημονιακό μέτρο αποτελεί προαναγγελία των επόμενων, κάθε εκβιασμός προς τον ελληνικό λαό πρέπει να αντιστραφεί».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ