2.10.2013 6:59

Σήμερα η απολογία Μιχαλολιάκου

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων θα βρεθεί το μεσημέρι της Τετάρτης, για δεύτερη φορά, ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είναι για να του ασκηθεί δίωξη αλλά για να απολογηθεί για το βαρύτατο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει.

Ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής, ο οποίος στο πόρισμα του αντεισαγγελέα Χαράλαμπου Βουρλιώτη που αποτέλεσε τον «οδηγό» για τη σύνταξη του σε βάρος του κατηγορητηρίου αναφέρεται ως «Führerprinzip», θα βρεθεί ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς που χειρίζεται την υπόθεση λίγο μετά τις 15:30 οπότε και είναι προγραμματισμένη η μεταγωγή του από τη ΓΑΔΑ όπου και παραμένει κρατούμενος.

Τόσο στο πόρισμα του κ. Βουρλιώτη, όσο και στο κατηγορητήριο που συνέταξαν οι εισαγγελείς στον Νίκο Μιχαλολιάκο αποδίδεται ο ηγετικός του ρόλος στη Χρυσή Αυγή με τους υπόλοιπους βουλευτές να έχουν βοηθητικό ρόλο.

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του, ανακριτές και εισαγγελέας θα συσκεφθούν προκειμένου να αποφασίσουν για την προφυλάκισή του.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του - όπως και σε βάρος των υπολοίπων συλληφθέντων - αρχικά ασκήθηκε ασκηθεί ποινική δίωξη για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.

Σημειώνεται ότι την υπεράσπισή του έχει αναλάβει ο αδελφός του, Τάκης Μιχαλόλιας, ενώ για την Πέμπτη είναι προγραμματισμένη η απολογία του νο2 της οργάνωσης, Χρήστου Παππά.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ