1.7.2013 12:01

Σιδεροκέφαλος και δείτε τη σύνδεση Λαύριο- Ψαρά- Μεστά

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΑΝΙΑΡΗ ΣΤΟΝ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Το πρώτο επίσημο χιώτικο αίτημα πήρε στα χέρια του ο νέος υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτης.
Με επιστολή του ο Κ. Γανιάρης, αφού συγχαίρει για την ανάληψη των καθηκόντων του τον νέο υπουργό, περνά στα ζητούμενα με πρώτο την ακτοπλοϊκή σύνδεση Μεστών και Ψαρών με το Λαύριο.
Στην επιστολή του ο αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει:
«Επικοινωνούμε μαζί σας για το κρίσιμο θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του ακριτικού νησιού των Ψαρών με τον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Στη συγκεκριμένη γραμμή υπάρχει επιδοτούμενο δρομολόγιο Λαύριο – Ψαρά - Μεστά (με επιστροφή, με υποχρέωση εκτέλεσης του τρεις φορές εβδομαδιαίως) από την εταιρεία Ν.Ε.Λ. Lines με το πλοίο AQUA MARIA.
Δυστυχώς κατά την παρούσα περίοδο σε πλειάδα περιπτώσεων το δρομολόγιο παραμένει ανεκτέλεστο, δεν εμφανίζεται στον προγραμματισμό της εταιρείας ή δεν υπάρχει σταθερή ημερομηνία εκτέλεσης του.
Γίνεται σαφές ότι η παραπάνω πρακτική πλήττει καίρια την όποια τουριστική κίνηση των Ψαρών, ακυρώνει στην πράξη κάθε έννοια προγραμματισμού μονίμων κατοίκων ή επισκεπτών, επιφέρει σημαντικά προβλήματα στον ανεφοδιασμό του νησιού σε είδη πρώτης ανάγκης.  Έχει δε επιπτώσεις οικονομικής κατάρρευσης και σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων στο νησί.
Παρακαλούμε θερμά, κ. Υπουργέ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, να υπάρξει μέριμνα για την εξομάλυνση των δρομολογίων, όπως ορίζει η σύμβαση της επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής γραμμής, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το καίριο πρόβλημα του νησιού των Ψαρών».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ