21.11.2014 13:06

Σχολή Τουρισμού για μη Έλληνες προτείνει ο Λοβέρδος

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ - ΜΗΤΑΡΑΚΗ Ο ΑΝΔΡ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Είναι λογικό τις τελευταίες ώρες να έχουν πάρει φωτιά τα τηλέφωνα των τοπικών παραγόντων και βουλευτών για το θέμα του Πανεπιστημίου. Από τις τελευταίες εξελίξεις που προκύπτουν στο ζήτημα και μετά από επικοινωνία που είχαν με τον υπουργό Παιδείας Ανδ. Λοβέρδο οι Κ. Τριαντάφυλλος και Νότης Μηταράκης, ο υπουργός έριξε στο τραπέζι την ίδρυση Τμήματος Τουρισμού για αλλοδαπούς φοιτητές στη Χίο, με την αντίστοιχη καταβολή διδάκτρων, μια πρόταση που τελευταία το υπουργείο προωθεί στην προσπάθεια του να προσελκύσει ξένους φοιτητές. 

Για την πρόταση αυτή ενημερώθηκαν σχετικά οι δυο βουλευτές, ωστόσο ζήτησαν πίστωση χρόνου προκειμένου να υπάρξει συζήτηση πριν οριστικοποιηθεί το θέμα. 

Υπενθυμίζουμε ότι και για το Τμήμα Τουρισμού της Ρόδου θα ισχύσει η ίδια απόφαση καθώς σε αυτό θα μπορούν να φοιτήσουν αλλοδαποί σπουδαστές. 

Όσον αφορά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κάθε ώρα προκύπτουν και νέα στοιχεία με τελευταίο, ότι παρά την ανακοίνωση ότι η απόφαση της Συγκλήτου ήταν ομόφωνη, εντούτοις προκέκυψαν τριες λευκές ψήφοι, μεταξύ των οπίων και από καθηγητές της Χίου. 

 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ