26.7.2016 9:20

Σχέδιο ανακούφισης των πληγέντων προανήγγειλε ο Βαγγ. Αποστόλου

ΕΧΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ

Για καταστροφή στον φυτικό πλούτο του νησιού, τέσσερα χρόνια μετά τις ζημιές που υπέστει το νησί από τις αντίστοιχες φωτιές του 2012, έκανε λόγο στο ΣΚΑΙ ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγ. Αποστόλου, δεσμευόμενος ότι θα προκύψουν κατά τη σημερινή του επίσκεψη στη Χίο συμπεράσματα τέτοια, που να ανοίγουν τον δρόμο σύντομα τόσο για αποζημιώσεις στους μαστιχοπαραγωγούς όσο και σε εκείνους που απώλεσαν ακόμη και ζωϊκό κεφάλαιο. 

"Να φανταστεί κανείς ότι πριν λίγες μέρες εγκαινιάσαμε το Μουσείο Μαστίχας τιμώντας ουσιαστικά το δώρο της χιακής γης. Από χτες βρισκόμαστε μπροστά σε μία καταστροφή που έχει επηρεάσει το σύνολο της μαστιχοκαλλιέργειας στις περιοχές από όπου πέρασε η φωτιά. Πριν προλάβει ο τόπος να ανακουφιστεί από τις φωτιές του 2012, βρέθηκε στο ίδιο σημείο", τόνισε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι θα προκύψουν άμεσα η καταγραφή των ζημιών και το σχέδιο αντιμετώπισής τους. 
Αναφορικά με την μάχη για την φωτιά που μαίνεται σε κάποια τελευταία μικρά μέτωπα, ο υπουργός τόνισε ότι η εικόνα που του μεταφέρθηκε είναι καλύτερη, όπως ευνοϊκότερες είναι και οι καιρικές συνθήκες. "Θέλω να πιστεύω ότι σε λίγες ώρες θα έχουμε τελειώσει", υποστήριξε. 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ