10.2.2017 10:26

Σφοδρές αντιδράσεις από τους Ροδίτες για την ίδρυση Τμήματος Τουρισμού στη Χίο

ΕΥΘΕΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ

Με μια άνευ προηγουμένου και απαράδεκτη από τα έδρανα της Βουλής αντίδραση ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ν. Κόνσολας, έβαλε κατά της Χίου αναφορικά με τη σύσταση Τμήματος Τουρισμού στη Χίο κι όχι στη Ρόδο.

Κατά την τοποθέτηση του στη Βουλή ο Ν. Κόνσολας, υποστήριξε ότι  η Ρόδος είναι ο νούμερο ένα τουριστικός προορισμός και αυτή δικαιωματικά θα έπρεπε να έχει το Τμήμα Τουρισμού.

Κατηγόρησε τους παράγοντες της Χίου για υπόγειες διαβουλεύσεις ενώ από το στόχαστρο του δεν έλειψε και η Πανεπιστημιακή κοινότητα στην οποία επέρριψε ευθύνες για μεταστροφή της θέσης της.

Απαράδεκτη τοποθέτηση

Η τοποθέτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου έκανε ακόμη και τον γνωστό για το ήπιο του χαρακτήρα του Ανδρέα Μιχαηλίδση να αντιδράσει. Ο βουλευτής Χίου χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση και τους ισχυρισμούς του κ. Κόνσολα. «Η τοποθέτηση του κ. Κόνσολα ήταν απαράδεκτη, αποτέλεσε ευθεία βολή κατά της Χίου. Υποστήριξε ότι το Τμήμα Τουρισμού έπρεπε να ιδρυθεί στη Ρόδο επειδή η Ρόδος είναι ο πρώτος τουριστικός προορισμός της χώρας ενώ η Χίος δεν υπάρχει τουριστικά. Στοχοποιώντας την κοινωνία της Χίου και όλους τους φορείς υποστήριξε ότι στην επιλογή αυτή του υπουργείου ακολουθήθηκαν υπόγειες διαδρομές, ενώ δεν παρέλειψε να κατηγορήσει και την Πανεπιστημιακή Κοινότητα για την άποψη που εξέφρασε» δήλωσε στο politischios.gr, ο βουλευτής Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ο κ. Μιχαηλίδης σε αντιστάθμισμα των όσων υποστήριξε ο συνάδελφος του βουλευτής της ΝΔ στα Δωδεκάνησα από το βήμα της Βουλής αλλά και με δηλώσεις του, υποστήριξε πως το τμήμα τουρισμού δικαιωματικά δόθηκε στη Χίο. Υπάρχουν οι υποδομές, λειτουργούν ήδη προπτυχιακά και μεταπτυχιακά τμήματα. Το νησί δέχεται επιθέσεις σε χίλια δυο μέτωπα, το προσφυγικό, η βίζα, το οικονομικό είναι το ελάχιστο που θα έπρεπε να γίνει και έγινε. «Το Τμήμα Τουρισμού δικαιωματικά ήρθε στη Χίο».  επανέλαβε ο Χιώτης βουλευτής.

Στη Βουλή

Είναι η πρώτη ευχάριστη είδηση που ακούγεται μετά από πολύ καιρό για το νησί μας σε μια περίοδο όπου πραγματικά το έχει ανάγκη αφού το ένα «χαστούκι» διαδέχεται το άλλο με την τελευταία αρνητική εξέλιξη να είναι αυτή της κατάργησης του εδικού καθεστώτος βίζα στα νησιά του Αιγαίου.

Το σχετικό άρθρο ψηφίστηκε χθες στη Βουλή κατά τη μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων, των τροπολογιών και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ρύθμιση θεμάτων του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και άλλες διατάξεις».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ