21.5.2013 14:09

Σεμινάριο στο Ιατρικό Μουσείο

24-16 ΜΑΪΟΥ

Το ρόλο για τον οποίο κατασκευάστηκε, ένα ρόλο πολιτιστικό, επιστημονικό, συνεδριακό και σεμιναριακό καλείται για πρώτη φορά να επιτελέσει, μετά τα εγκαίνια του, το Ιατρικό Μουσείο Χίου.
Σεμινάριο Υπερηχογραφίας Νεογνικού και Βρεφικού Ισχίου διοργανώνει το Δίκτυο Συν- Ιατρείων Iatrica, στο Ιατρικό Μουσείο Χίου από τις 24-26 Μαΐου.
Στόχος του σεμιναρίου, είναι να επιδειχθεί η τεχνική της υπερηχογραφικής εξέτασης, να περιγραφούν τα ευρήματα και να συστηματοποιηθεί η ανάλυση της μέσα από ένα σύστημα κατηγοριοποίησης της βαρύτητας της διαταραχής και τέλος, να συζητηθεί η θεραπευτική αντιμετώπιση και ο τρόπος παρακολούθησης της.
Η εκπαίδευση απευθύνεται, σε ακτινολόγους, ορθοπεδικούς και παιδιάτρους και γενικότερα σε όλους όσοι ασχολούνται με τη διάγνωση και τη θεραπεία της αναπτυξιακής δυσπλασίας του ισχίου.
Το σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου και της Ιατρικής Εταιρείας Χίου.
Παράλληλα με το εκπαιδευτικό σεμινάριο, το Σάββατο 25 Μαΐου στις 19.00 στην αίθουσα «Αδαμάντιος Κοραής» του Ιατρικού Μουσείου θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: Αναπτυξιακή Δυσπλασία του Ισχίου: από την έγκαιρη διάγνωση στην αποτελεσματική θεραπεία». Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ