18.2.2013 11:41

Σεμινάριο ΓΑΝΩΣΕΛΗ στον ΑΙΓΕΑ

ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΗΣ ΧΙΟΥ

Το Ωδείο Αιγέας έχει την χαρά να φιλοξενεί και πάλι στην Χίο τον γνωστό μουσικό & ενορχηστρωτή Κώστα Γανωσέλη, υπό την διδασκαλία του οποίου θα πραγματοποιηθεί διήμερο σεμινάριο το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 στον χώρο εκδηλώσεων του Ωδείου.
Το σεμινάριο αφορά όλους όσους ασχολούνται, φοιτούν ή διδάσκουν μουσική και θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 17.00, για να συνεχιστεί την Κυριακή την ίδια ώρα.
Θα αναλυθούν τα παρακάτω θέματα: 
•           Όργανα και Ορχήστρα
•           Στοιχεία Σύνθεσης και Ενορχήστρωσης
Οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία παρέχεται από τη γραμματεία του Ωδείου Αιγέας, στο τηλέφωνο 2271041074, επί της οδού Εγκρεμού 9,
ή στο κατάστημα ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΝΑΚΑΣ, στο τηλέφωνο 2271041104, στην οδό Κουντουριώτου 3.
Θα δοθεί προτεραιότητα σύμφωνα με την ημερομηνία κατάθεσης της δήλωσης συμμετοχής.

Βιογραφικό του Κ. Γανωσέλη
Γεννήθηκε στη Δραπετσώνα του Πειραιά. Από τα πρώτα μαθητικά του χρόνια ήρθε σε επαφή με τη βυζαντινή μουσική, την κλασική κιθάρα και το πιάνο και από 16 ετών εργάσθηκε σαν μουσικός στο νυχτερινό χώρο (ροκ συγκροτήματα, μπουάτ της Πλάκας και σκηνές ποικίλου προγράμματος), σε αναρίθμητες συναυλίες και στη δισκογραφία.
Σπούδασε στη Νομική σχολή της Αθήνας, αλλά μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του εργάσθηκε ελάχιστα σαν δικηγόρος και επέστρεψε στο επάγγελμα του μουσικού.
Από το 1975 υπήρξε στενός συνεργάτης, μεταξύ των άλλων, του Μίκη Θεοδωράκη, της Μαρίας Φαραντούρη, του Νίκου Ξυλούρη, του Μάνου Λοΐζου, του Σταύρου Ξαρχάκου, του Θάνου Μικρούτσικου, του Χρήστου Νικολόπουλου, του Σταύρου Κουγιουμτζή, της Χαρούλας Αλεξίου, του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, της Ελευθερίας Αρβανιτάκη, της Δήμητρας Γαλάνη και του Γιώργου Νταλάρα.
Σαν ενορχηστρωτής, συνεργάστηκε ακόμα με τους Zülfü Livaneli, Mercedes Sosa, John Williams, Virgil Donati, Goran Bregovic, Metropole Orchestra, Israel Philharmonic Orchestra, Sydney Millenium Orchestra, Montreal Symphony Orchestra, Ossipov Russian Orchestra, Προεδρική Ορχήστρα της Ρωσίας, Καμεράτα/Ορχήστρα Φίλων της Μουσικής, Συμφωνική ορχήστρα της ΕΡΤ, B.B.C. Concert Orchestra, New York Ballet-Theater Orchestra, Philadelphia Orchestra, χορωδία της Όπερας του Βερολίνου, Montreal Symphony Chorus, τους μαέστρους Λουκά Καρυτινό, Αλέξανδρο Μυράτ, Ηλία Βουδούρη, Leo Brouwer, George Ellis, Nick Davies, José Ikoma, Dick Bakker, Charles Dutoit, Nikolai Kalinin, Paul Morris, Pavel Ovsyannikov κ. ά.  
Κατά το διάστημα 1983-90 εκπαιδεύτηκε στο Τόκιο και στο Παρίσι πάνω στα συστήματα διδασκαλίας ηλεκτρονικών οργάνων και μουσικής προπαιδείας και έγραψε 10 βιβλία με εκπαιδευτικό και θεωρητικό περιεχόμενο.
Στην ελληνική δισκογραφία υπάρχουν πάνω από 80 δίσκοι με ενορχηστρώσεις του, καθώς και δύο προσωπικοί δίσκοι.
 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ