20.10.2012 15:45

«Σεβόμαστε το Ζερεφό, αλλά θα ακούσουμε τον Τσακό!»

 
Απ’ το ένα αυτί του Δήμου Χίου μπήκαν κι απ’ το άλλο βγήκαν οι εισηγήσεις των επιστημόνων που κατατέθηκαν στο διήμερο Συνέδριο  του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» και ήρθαν, τις περισσότερες φορές, σε πλήρη αναντιστοιχία με τις εφαρμοζόμενες ενέργειες αποκατάστασης των πληγέντων περιοχών.
Με μια ανακοίνωση ήπιων τόνων η δημοτική αρχή ευχαριστεί το Ίδρυμα για την προσπάθεια, ευγενικά όμως δηλώνει ότι δε … θα πάρει.
«Σεβόμαστε τις γνώμες και απόψεις των φορέων, που συμμετείχαν στο Συνέδριο, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την εμπειρία και τεχνογνωσία δεκάδων Χιωτών επιστημόνων, που ανέλαβαν να συντάξουν τις μελέτες για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, που θα μπορούσαν να προκληθούν στις πυρόπληκτες περιοχές», αναφέρει.
 
Τα υπόλοιπα αφορούν τη δημοσιοποίηση των επισημάνσεων από τον «π»:
 
«Στο φύλλο της Τετάρτης της εφημερίδας σας αναφέρεσθε σε παραλείψεις και αστοχίες στο σχεδιασμό γενικά και αόριστα, θεωρούμε δε ότι μια γενικόλογη διατύπωση δε βοηθά τον κοινό σκοπό.
Αν υπάρχουν αστοχίες, παρακαλούμε να εξειδικεύσετε και να κατονομάσετε, δεδομένου ότι, μέχρι στιγμής, παραλείψεις για τη Χίο έχουν διαφανεί από την κεντρική διοίκηση, η οποία, αν εξαιρέσουμε την ενίσχυση με 350.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών, αδυνατεί να χρηματοδοτήσει τις αυξημένες ανάγκες για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών, λόγω της οικονομικής κρίσης», αναφέρει.
 
Προφανώς όποιος μπήκε στον κόπο να απαντήσει δε διάβασε ούτε τις επισημάνσεις του ειδικού γραμματέα Δασών, ούτε του εκπροσώπου της WWF. Αν κι αυτές φαντάζουν γενικόλογες κι αόριστες, κάπου μπερδεύεται το νόημα των λέξεων, χωρίς ευθύνη του «π».

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ