7.3.2014 10:39

Σε συζήτηση για την ευρωπαϊκή ανεργία ο Νάσος Γιακαλής

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Η 6Η ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Στην 6η Διάσκεψη Περιφερειών και Πόλεων που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, έπειτα από πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής σε συνεργασία με την Επιτροπή των Περιφερειών, θα συμμετάσχει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Νάσος Γιακαλής.

Στη Διάσκεψη που πραγματοποιείται σε μία δύσκολη πολιτική συγκυρία για το μέλλον της Ευρώπης, θα συμμετέχουν Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες με χαρακτηριστικότερες της παρουσίες του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz,  του Προέδρου της Επιτροπής των Περιφερειών Ramon Luis Valcárcel, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής José Manuel Barroso και του Πρωθυπουργού της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την παραμονή του Εαρινού Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και λίγους μήνες πριν τις Ευρωεκλογές. Παράλληλα, θα σηματοδοτήσει την 20η επέτειο της Επιτροπής των Περιφερειών.

Στόχος της είναι ο απολογισμός των προσπαθειών που έχουν καταβληθεί σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο προς την ανάκαμψη με περισσότερες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, θα γίνει μια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και οι θεματικές συνεδρίες της Διάσκεψης θα μεταδοθούν ζωντανά στο Διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας. Η εκδήλωση θα υποδεχθεί περισσότερους από 800 συμμετέχοντες από την Επιτροπή των Περιφερειών, εθνικές, περιφερειακές και τοπικές αρχές, φορείς της Ελληνικής Κοινωνίας Πολιτών, οργανώσεις και θεσμικά όργανα της ΕΕ.
 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ