29.1.2014 10:36

Σε προεκλογικούς ρυθμούς η κυβέρνηση

Σε προεκλογικούς ρυθμούς κινείται πλέον η κυβέρνηση εκτιμώντας ότι μέχρι τον προσεχή Μάιο πρέπει να γίνουν πολλά και ο χρόνος που απομένει είναι λίγος.
Επί του παρόντος το Μαξίμου κινείται με τη λογική της διπλής κάλπης, αλλά συνεργάτης του Πρωθυπουργού παραδέχεται ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα είναι αυτή που θα κρίνει πολλά.
Η χθεσινή πληροφορία από αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών ότι το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2013 μπορεί να ξεπεράσει το 1 δισ., το αίτημα του Πρωθυπουργού μπροστά στις κάμερες προς τον ρώσο πρόεδρο για μείωση της τιμής του φυσικού αερίου και η απόφαση του κ. Σαμαρά να μεταβεί από τις Βρυξέλλες στην Κεφαλονιά και να διανυκτερεύσει στο δοκιμαζόμενο από τον εγκέλαδο νησί, όπου σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές , είναι μέρος του ίδιου σχεδιασμού.
Την ίδια ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών,  Χρήστος Σταϊκούρας, Άδωνις Γεωργιάδης και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ανακοίνωναν ότι θα διαθέσουν τα περίπου 17,5 εκατ. ευρώ που έχουν καταθέσει στον ειδικό λογαριασμό οι κατηγορούμενοι για μεγάλα σκάνδαλα,  σε δράσεις για την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.
Οι κινήσεις αυτές, λέει κυβερνητικό στέλεχος, είναι μέρος μιας στρατηγικής με στόχο τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, «χωρίς ουδείς να είναι σήμερα σε θέση να αποκλείσει και το ενδεχόμενο εκλογικού αιφνιδιασμού».
Ο Πρωθυπουργός, μετά την επιστροφή του από την Κεφαλονιά, θα ασχοληθεί με την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν,Δ,, τα μέλη της οποίας αύριο Πέμπτη θα επιχειρήσει να πείσει για την αναγκαιότητα της υιοθέτησης μιας σειράς μεταρρυθμίσεων που ζητά μετ’ επιτάσεως η τρόικα.
Τέλος, από σήμερα θα βρίσκεται στην Αθήνα για διήμερη επίσκεψη επταμελής αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για τη λειτουργία και τα αποτελέσματα της εφαρμογής των πολιτικών της τρόικας στα κράτη - μέλη.
Τα μέλη της επιτροπής θα έχουν συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, προεδρεία επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων, τους αντιπροέδρους της Τράπεζας της Ελλάδος, εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στελέχη του ΣΕΒ, της ΓΣΕΒΕΕ, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, πανεπιστημιακούς και εμπειρογνώμονες, καθώς και φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.
πηγη: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ