6.6.2013 12:38

«Σε λίγο στο Αιγαίο θα ταξιδεύουν μόνο τουρκικά πλοία»

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΤΟΝ Κ. ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗ Η Μ. ΙΑΤΡΙΔΗ

Επίκαιρη Ερώτηση προς τους υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου και Εξωτερικών, κατέθεσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη με αφορμή το γεγονός ότι, τα τουρκικά πλοία δεν εφαρμόζουν την ελληνοτουρκική συμφωνία για τις θαλάσσιες συνδέσεις μεταξύ λιμένων των νησιών του ανατολικού Αιγαίου και των παραλιών της Τουρκίας.

Αποτέλεσμα της τακτικής αυτής, εκ μέρους των Τούρκων πλοιοκτητών, είναι σύμφωνα με την κ. Ιατρίδη, τα αντίστοιχα ελληνικά πλοία, να λειτουργούν σε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού και να καθίσταται ορατός ο κίνδυνος, να μην μείνει πλοίο με ελληνική σημαία στις συγκεκριμένες γραμμές.

Στο κείμενο της ερώτησης, η υπεύθυνη του τομέα Ναυτιλίας των ΑΝ.ΕΛ. επισημαίνει ακόμη, ότι έχουν γίνει πολλές καταγγελίες από τους Έλληνες πλοιοκτήτες, αλλά οι υπηρεσίες των αρμόδιων Υπουργείων δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται.

Κλείνοντας, η βουλευτής Δωδεκανήσου, ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να πληροφορηθεί για τις ενέργειες που έχουν προβεί, ώστε να τηρούνται οι συμφωνίες μεταξύ των δυο κρατών και τα μέτρα που θα λάβουν, για την προστασία των πλοίων υπό ελληνική σημαία, από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των αντίστοιχων τουρκικών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ