26.6.2014 11:37

Σε κατ' οίκον περιορισμό η Ζαρούλια

Σε κατ' οίκον περιορισμό τέθηκε η Ελένη Ζαρούλια έως ότου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφανθεί για τη διαφωνία που προέκυψε σήμερα αργά το απόγευμα μεταξύ του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου και των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου σχετικά με την ποινική της μεταχείριση.
Ειδικότερα, μετά την απολογία της Ελένης Ζαρούλια για το αδίκημα της διεύθυνσης και ένταξης εγκληματικής οργάνωσης, ο εισαγγελέας πρότεινε την προφυλάκιση της συζύγου του αρχηγού της ΧΑ ενώ οι ανακρίτριες έκριναν πως θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή του όρου της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αλλά και του κατ' οίκον περιορισμού. Την διαφωνία καλείται να άρει το δικαστικό συμβούλιο τις επόμενες ημέρες. Ο κατ' οίκον περιορισμός σημαίνει ότι θα πρέπει να μένει στο σπίτι της και δεν θα μπορεί -σύμφωνα με πληροφορίες- να μεταβαίνει ούτε στη Βουλή.

Σε δήλωση του ο συνήγορος της Ελένης Ζαρούλια, Άγγελος Αγγελέτος, ανέφερε ότι δεν υπάρχει καμία συμμετοχή της σε καμία εγκληματική πράξη και ότι η κατηγορία σε βάρος της είναι έωλη.
 

Τι είπε η Ζαρούλια απολογούμενη
 

«Αρνούμαι την κατηγορία, βασίζεται στη λογική της συλλογικής ευθύνης» υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον των ανακριτριών η Ελένη Ζαρούλια, η οποία αρνήθηκε να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση επικαλούμενη το δικαίωμα της σιωπής και χαρακτηρίζοντας μάλιστα την όποια απόφαση για την ποινική της αντιμετώπιση ως προειλημμένη.
 

Ελεύθερος με εγγύηση ο Μπαρμπαρούσης

Νωρίτερα, επί τρεις ώρες στις ανακρίτριες τροπολογούνταν για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση ο βουλευτής Κώστας Μπαρμπαρούσης, ο οποίος τελικώς αφέθηκε ελεύθερος με την επιβολή περιοριστικών όρων (εγγυοδοσία 20 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου).

Σύμφωνα με πληρηφορίες ο βουλευτής δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τις ανακρίτριες για το περίφημο  περιστατικό με τους αλλοδαπούς μικροπωλητές στο Μεσολόγγι. «Καταδικάζω το επεισόδιο, σε ανάλογη περίπτωση δε θα συμπεριφερόμουν ξανά έτσι. Άλλωστε για το θέμα αυτό δέχτηκα επίπληξη από το κόμμα» φέρεται να απάντησε.

Ακόμη, φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τους μετανάστες, καθώς όπως είπε και η σύζυγός του είναι από το Μεξικό. «Είμαι κατά μόνο των παράνομων μεταναστών» φέρεται να απάντησε ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν υπάρχει εντολή άσκησης βίας κατά όποιου διαφωνεί με ις ιδέες του κόμματος, ο Κ. Μπαρμπαρούσης είπε: «Φυσικά όχι οι Έλληνες ήμαστε πολύ λίγοι και το ελληνικό αίμα είναι πολύτιμο για να χυθεί». 
 

 

 

Οι απολογίες των κατηγορουμένων για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής ενώπιον των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου ξανάρχισαν από το πρωί της Τετάρτης μετά την απόρριψη του αιτήματος εξαίρεσης που είχε καταθέσει σε βάρος του ο προφυλακισμένος Νίκος Μιχαλολιάκος. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στον βουλευτή αποδίδεται και συμμετοχή σε πράξεις όπως επιθέσεις εναντίον αλλοδαπών μικροπωλητών στο Μεσολόγγι. 

«Ήρθα να πω στην Κλάπα πόσο καλό παιδί είμαι και θα φύγω» δήλωσε ο Μπαρμπαρούσης κατά την είσοδό του στο Εφετείο νωρίς το πρωί. 

Μετά την απολογία του στις ανακρίτριες προσήλθε η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του προφυλακισμένου γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου. 

Η Ελένη Ζαρούλια κατηγορείται για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και σύμφωνα με το κατηγορητήριο σε βάρος της φέρεται ως εκ των βασικών εκφραστών της ιδεολογίας της ΧΑ, κάτι που στοιχειοθετείται, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, από τις ομιλίες της στη Βουλή αλλά και σε συγκεντρώσεις.

Έξω από το Εφετείο έχουν συγκεντρωθεί υποστηρικτές του κόμματος καθώς και οι κ.κ. Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος και Δημήτρης Κουκούτσης 

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα δόθηκε προθεσμία μέχρι τις 25 Ιουνίου στην κυρία  Ζαρούλια για να απολογηθεί, έπειτα από την αίτηση εξαίρεσης κατά των ανακριτριών και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου που κατέθεσε ο Νίκος Μιχαλολιάκος. Αφορμή για την κατάθεση της αίτησης εξαίρεσης αποτέλεσαν, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο Ν. Μιχαλολιάκος, οι ισχυρισμοί του δικηγόρου Αλέξη Κούγια ότι ο εντολέας του Στάθης Μπούκουρους, επίσης κατηγορούμενος για την υπόθεση της ΧΑ, δέχθηκε πιέσεις από τη Δικαιοσύνη προκειμένου να μιλήσει.

Ωστόσο, το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του απέρριψε την αίτηση εξαίρεσης που είχε καταθέσει ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας του κόμματος.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ