9.4.2015 8:49

Σε διαβούλευση ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων

Ολοκληρώθηκε η σύνταξη του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο οποίος αποτέλεσε αντικείμενο συνεργασίας και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, ώστε να ενσωματώνει τις κατευθύνσεις του Εθνικού Σχεδιασμού, καθώς και της Ευρωπαϊκής και της ισχύουσας Εθνικής νομοθεσίας.

Ο ΠΕΣΔΑ Βορείου Αιγαίου, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΠΒΑ (http://www.pvaigaiou.gov.gr/), αποτελεί το κυρίαρχο στρατηγικό πλάνο για την υλοποίηση δράσεων για τη διαχείριση απορριμμάτων και προαπαιτούμενο – αιρεσιμότητα για τη χρηματοδότηση έργων της νέας περιόδου.

Η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου, δήλωσε σχετικά: «Με την επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης αναθεωρούμε οριστικά τη λογική της αντιμετώπισης των Απορριμμάτων, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Μετά από συστηματική δουλειά οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, σχεδιάζουμε δράσεις προώθησης της μείωσης των απορριμμάτων, μέτρα και ενέργειες για την ενημέρωση των πολιτών, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση στο σπίτι και στο Δήμο, με καινοτόμες  πρακτικές.

Στο πλαίσιο αυτό η συνδρομή των πολιτών μέσα από τη διαδικασία της διαβούλευσης του ΠΕΣΔΑ καθίσταται εξαιρετικά σημαντική.

Το Βόρειο Αιγαίο, όλα τα νησιά μας, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνογνωσία μπορούν να αποκτήσουν ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών, για μία καθαρή γειτονιά, ένα καθαρό νησί, ένα καθαρό Βόρειο Αιγαίο». 

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Τα νέα της Χίου κάθε Παρασκευή στην πόρτα σας. Γίνετε συνδρομητής της εφημερίδας «πολίτης» συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ