29.5.2012 12:20

Σε Citrus, Αργέντικο και Βιβλιοθήκη Κοραή, σήμερα οι σύνεδροι

Ξεκίνησε χθες το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο EUROGARD VI,  στο Ομήρειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χίου, το οποίο θα διαρκέσει ως το Σάββατο 2 Ιουνίου. Στη EUROGARD VI συμμετέχουν 150 σύνεδροι από 33 χώρες του κόσμου, τους οποίους καλωσόρισε η Χιώτισσα Πρόεδρος του Συνεδρίου, τακτική ερευνήτρια του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Δρ. Μαλούπα Ελένη. Την εκδήλωση χαιρέτησαν, από πλευράς Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κύριος Γανιάρης. Η πρώτη μέρα του συνεδρίου περιλάμβανε:
- Δύο κύριες ομιλίες:

  • Η κυρία Sara OLDFIELD, Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Βοτανικών Κήπων, αναφέρθηκε στην Παγκόσμια Στρατηγική Διατήρησης των Φυτών (GSPC) και πώς αυτή μπορεί να υποστηριχθεί από την αειφορική χρήση των φυτών και τη αγροτική δραστηριότητα.
  • Ο κύριος Peter WYSE JACKSON, Πρόεδρος του Βοτανικού Κήπου του Μισούρι (ΗΠΑ),  παρουσίασε τις προκλήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Βοτανικοί Κήποι προκειμένου να εφαρμόσουν την Παγκόσμια Στρατηγική ως το 2020.

- 15 προφορικές παρουσιάσεις και 25 αναρτημένες εργασίες (πόστερς) παρουσιάσεις αποτελεσμάτων ερευνών σχετικών με τον ρόλο που καλούνται να παίξουν οι Βοτανικοί Κήποι στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής και  Παγκόσμιας Στρατηγικής, Διατήρησης των Φυτών, την αειφορική αξιοποίηση τους και την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
- Διεξαγωγή 3 εργαστηρίων με θέματα:

  • Η Διατήρηση της Ελληνικής Χλωρίδας και οι προοπτικές της.
  • Μια «Εργαλειοθήκη» για την Παγκόσμια Στρατηγική Διατήρησης των Φυτών (GSPC).
  • Μαθαίνοντας για τη Βιοποικιλότητα και την Κλιματική Αλλαγή μέσω των Δικτύων των Βοτανικών Κήπων με την εφαρμογή καινοτόμων παιδαγωγικών προσεγγίσεων.

Παράλληλα, εγκαινιάστηκαν και λειτουργούν οι εκθέσεις εικαστικών έργων της ζωγράφου – χαράκτριας Μαρίας Γεράρδη-Πασσαλή και της ομάδας της, τόσο στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, όσο και στη Δημοτική Πινακοθήκη της Χίου καθώς και έκθεση φωτογραφίας του Σπύρου Μαρκογιάννη στο Ομήρειο.
Ακολούθησε δεξίωση των συνέδρων στο καφέ Λιάστρα, προσφορά του Δήμου Χίου, μέσα στο κάστρο τη πόλης.
Σήμερα Τρίτη, δεύτερη μέρα του Συνεδρίου θα συνεχιστεί η παρουσίαση των επιστημονικών ερευνών και το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των συνέδρων στο Citrus, στο Αργέντικο και στη Βιβλιοθήκη «Κοραής».

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ